Foto: Publicitātes foto
Godalgotu vietu Maskavā notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās (piecas standartdejas + piecas Latīņamerikas dejas) jauniešu grupā ieguvuši Latviju pārstāvošie Deniss Gudovskis un Megija Morīte, kuri 34 pāru konkurencē izcīnīja otro vietu, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Krievijas galvaspilsētā tika aizvadīts šī gada pirmais pasaules čempionāts jauniešiem, noskaidrojot labākos abu programmu – standartdejas (ST) un Latīņamerikas (LA) dejas – kopsummā. Pirms čempionāta bija skaidrs, ka uz uzvaru pretendēs divi pāri – krievi Semjons Hržanovskis/Jeļizaveta Lihina un Deniss Gudovskis/Megija Morīte. Lai arī pagājušā gadā Rīgā notikušajā pasaules čempionātā 10 dejās pirmie bija Deniss ar Megiju, šogad viņu izdevums atkārtot panākumu bija sarežģītāks, jo ļoti nopietnu konkurenci sastādījaHržanovskis un Ļihina, kuri pērn nedejoja. Pirms diviem mēnešiem lielākajās pasaules reitinga sacensībās Štutgartē katrs no viņiem uzvarēja savā programmā – mūsējie ST dejās, bet Krievijas pāris LA dejās.

Pirmajās trīs kārtās abi pāri ieguva līdzīgu vērtējumu, un bija gaidāms, ka arī finālā izvērtīsies līdzīga cīņa. Lai nosargātu titulu, Latvijas pārim vajadzēja uzrādīt labāku rezultātu ST dejās un zaudēt ar mazāku punktu starpību otrajā programmā LA dejās, kurās Krievijas dejotāji bija izteiktāki favorīti. Jau pēc pirmajām divām ST dejām, lēnā valša un tango, kur ar pavisam nelielu pārsvaru priekšā izvirzījās mājinieki, kļuva skaidrs, ka pagājušā gada panākumu mūsējiem neizdosies atkārtot.

Ar tādu pašu nelielu pārsvaru Krievijas pāris uzvarēja arī atlikušajās trijās ST dejās un pēc tam nedaudz stabilāk ieguva pirmo vietu visās LA dejās, kļūstot par šā gada labāko pāri jauniešu grupā pasaulē 10 deju programmā. Starp citu, Hržanovskis ar iepriekšējo partneri 2013. gadā Rīgā triumfēja pasaules čempionāta 10 dejās Junioriem II (14-15 gagi). Deniss ar Megiju vistuvāk konkurentiem pietuvojās Vīnes valsī, lēnajā valsī un pasodoblē, un nopelnīja sudraba medaļas.

Lielisku panākumu ar iegūto trešo vietu sasniedza un pirmās medaļas jauniešu grupā izcīnīja pagājušā gadā par pasaules vicečempioniem junioru II konkurencē kļuvušie Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova no Moldovas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!