Latvijas vīriešu florbola izlase Zviedrijas pilsētā Gēteborgā notiekošā pasaules čempionāta noslēdzošajā apakšgrupas mačā pirmdien ar rezultātu 5:3 uzvarēja Vāciju, nodrošinot trešo vietu A apakšgrupā.

Lai arī mača pirmajās minūtēs Latvija vairāk kontrolēja bumbiņu un izveidoja pāris bīstamus momentus, sestajā minūtē spēles rezultātu ātrajā pretuzbrukumā atklāja Vācijas izlases spēlētājs Manuels Muha. Cīņas turpinājumā teritoriālais pārsvars bija Latvijai, taču 14.minūtē Latvija palika mazākumā. Savus vārtus izdevās nosargāt, un periods noslēdzās ar rezultātu 0:1.

Otrās trešdaļās sākumā vārtu priekšā veiksmīgi nocīnījās Ainārs Juškevičs, izlīdzinot rezultātu. Drīz pēc tam, 24.minūtē Artūrs Jurševskis uzbrukuma zonas vidū ieguva bumbu un izvirzīja vadībā Latvijas izlasi. Tomēr mača 35.minūtē Vācija atkal spēja rezultātu izlīdzināt, kad pretuzbrukumā veiksmīgi nospēlēja Saša Hertls. Pārāk ilgi šāds rezultāts nenoturējās, jo pēc divām minūtēm Artis Savins ar lielisku individuālo meistarību izvirzīja vadībā latviešus.

Noslēdzošais periods iesākās līdzīgā cīņā, bet tad 50.minūtē Ingus Laiviņš no asa leņķa precīzi meta tālajā vārtu stūrī, panākot rezultātu 4:2. Minūti vēlāk vācieši atjaunoja vienu vārtu deficītu, kad precīzi meta Bendžamins Borts. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Vācija mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr ātri kļūdījās un Aleksandrs Abramovs piekto reizi raidīja bumbiņu pretinieku vārtos.

Jau vēstīts, ka Latvija savā pirmajā mačā pasaules čempionātā Zviedrijas izlasei zaudēja ar rezultātu 2:11, bet svētdien Somijai piekāpās ar rezultātu 1:7.

Pirmo reizi arī vīriešu čempionātā tiek izmantota tā pati izspēles sistēma, kuru pielietoja jau iepriekšējā sieviešu čempionātā, - 16 komandas grupās sadalītas, ņemot vērā pasaules rangu. Pēc grupu turnīra A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlase turnīru trešdien turpinās ar astotdaļfinālu, taču pagaidām pretinieki nav zināmi. Astotdaļfinālā Latvijai būs jātiekas ar D grupas otro spēcīgāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!