Latvijas vīriešu florbola izlase Zviedrijā notiekošā pasaules čempionāta spēlē par vietu ceturtdaļfinālā jeb "play-off" kārtas mačā tiksies ar Kanādu.

Tas noskaidrojās pēc tam, kad Kanāda otrdien ierindojās D apakšgrupas otrajā pozīcijā, kopvērtējumā piekāpjoties Dānijai, bet apsteidzot Austrāliju un Krieviju.

Turnīrā kanādieši ar 2:7 zaudēja Dānijai, ar 7:1 sagrāva Austrāliju un ar 9:8 smagā cīņā uzvarēja Krieviju.

Ja Latvijas izlase pasaules rangā ieņem sesto vietu, Kanāda tajā atrodama 11.pozīcijā.

Abas komandas par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies trešdien.

Latvija pirms tam izcīnīja trešo vietu A apakšgrupā, kad sākotnēji ar 2:11 piekāpās turnīra saimniecei Zviedrijai, kas ir pašreizējā pasaules čempione, bet vēlāk ar 1:7 piekāpās pašreizējai pasaules vicečempionei Somijai. Grupas noslēdzošajā mačā Latvija ar rezultātu 5:3 pieveica Vāciju, revanšējoties par iepriekšējā čempionātā ciesto neveiksmi.

Kā zināms, abas izlases savā starpā tikās pagājušā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā, kad Latvija, kontrolējot cīņas gaitu, tomēr piedzīvoja neveiksmi ar 2:4. Vācija vēlāk izcīnīja ceturto vietu, tiekot pie sava augstākā rezultāta vēsturē.

Pirmo reizi arī vīriešu čempionātā tiek izmantota tā pati izspēles sistēma, kuru pielietoja jau iepriekšējā sieviešu čempionātā, - 16 komandas grupās sadalītas, ņemot vērā pasaules rangu. Pēc grupu turnīra A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Pirms čempionāta Latvijas Florbola savienība izteicās, ka būs apmierināta, ja izlase spēs iekļūt šī turnīra labāko komandu pieciniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!