Foto: LETA
Latvijas florbola valstsvienība pārbaudes spēlē ceturtdien ar rezultātu 6:11 (2:2, 3:3, 1:6) izbraukumā piekāpās Somijas otrajai spēcīgākajai komandai "Classic".

Šajā mačā Latvijas izlases labā trīs vārtus guva Andris Rajeckis, bet pa reizei izcēlās Andris Malkavs, Ainārs Juškēvičs un Jānis Rajeckis.

Kā zināms, aizvadītajā mēnesī "Classic" komanda uzvarēja Valmierā notikušajā "Latvian Open" turnīrā, kura laikā jau tikās ar Latvijas izlases kandidātu komandu. Kaut toreiz latvieši lielu daļu spēles atradās vadībā, tika ciesta neveiksme ar 8:10.

Turpinājumā Latvijas izlase piektdien un sestdien Somijas pilsētā Kokolā divreiz tiksies ar florbola klubu "Nibacos".

Valstsvienības treneri uz pārbaudes spēlēm Somijā aizveduši 24 spēlētājus - divus vārtsargus, deviņus aizsargus un 13 uzbrucējus. Sastāvā ir arī trīs leģionāri - Somijā spēlējošie Artis Raitums un Morics Krūmiņš, kā arī Mihails Kostusevs, kurš spēlē Šveices klubā. Savukārt šajā treniņnometnē nevar piedalīties vēl divi kandidāti, kurus treneri vēlējās redzēt sastāvā - Aivis Kusiņš ("Lielvārde") netiek studiju dēļ, personiski iemeslu dēļ šoreiz izlasei nevarēs palīdzēt arī tās ilggadējais aizsardzības balsts Oskars Fīrmanis (RTU/"Inspecta").

Treniņnometne un pārbaudes spēles Somijā ir kārtējais posms, Latvijas izlasei gatavojoties startam pasaules čempionātā, kas 2014.gada decembra pirmajā pusē notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Triju mēnešu laikā, kas atlikuši līdz pasaules čempionātam, valstsvienības kandidātu sastāvā vēl iespējamas ievērojamas izmaiņas.

Savukārt 2016.gada pasaules čempionāts tiks aizvadīts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!