Latvijas vīriešu florbola izlase Valmierā notikušā Četru nāciju turnīra noslēdzošajā mačā svētdien ar rezultātu 8:4 (5:1, 2:1, 1:2) pieveica Igauniju, triumfējot sacensībās.

Jau spēles 11.minūtē Latvija bija ieguvusi vadību ar rezultātu 4:0, tiekot pie drošas uzvaras.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Atis Blinds, kurš guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles. Tāpat pa reizei precīzi meta arī Artis Savins, Edžus Ceriņš, Ingus Laiviņš, Atis Stepāns, Jānis Rajeckis, Artis Raitums un Juris Gribusts.

Vēl vienā trešās kārtas mačā Vācija ar 3:2 (2:2, 0:0, 1:0) pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Dāniju.

Līdz ar to Latvija trijos mačos ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus, otro vietu turnīrā ar pieciem punktiem izcīnīja Igaunija, iepriekšējā pasaules čempionāta pusfināla dalībniece Vācija ar četriem punktiem palika trešā, bet Dānija turnīru noslēdza bez punktiem.

Turnīra simboliskajā izlasē no Latvijas sportistiem tika iekļauti vārtsargs Andis Blinds, aizsargs Ingus Laiviņš un uzbrucējs Atis Stepāns.

Kā zināms, šī turnīra pirmajā mačā Latvija piektdien ar 5:3 uzvarēja Dāniju, bet dienu vēlāk ar 6:4 principiālā mačā pieveica Vāciju.

Visas četras izlases gatavojas pasaules čempionātam, kas no 5. līdz 14.decembrim notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Latvija pasaules meistarsacīkstēs cīnīsies A apakšgrupā ar mājiniekiem zviedriem, kā arī Somijas un Vācijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!