Foto: F64
Latvijas valstsvienība florbolā, pie kuras stūres šonedēļ debitēja somu speciālisti Arto Rīhimeki un Perti Kitehonka, svētdien Kocēnos Triju nāciju turnīra pēdējā spēlē ar 8:3 (4:0, 2:1, 2:2) uzvarēja Igauniju, turnīrā ieņemot otro vietu.

Latvijas izlases rindās divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Artis raitums, kamēr pa reizei ar precīziem metieniem izcēlās Jānis Ragovskis, Gvido Lauga, Pēteris Trekša, Andris Rajeckis, Artūrs Jurševskis un Rolands Kovaļevskis.

Latvijas izlase pirmajā puslaikā astoņu minūšu laikā guva četrus vārtus, pēc tam pārsvaru vēl palielinot. Tikmēr pēcspēles metienos Latvija bija pārāka ar 2:1, izceļoties Trekšem un Laugam.
Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē piektdien Latvijas izlases florbolisti ar rezultātu 2:4 piekāpās Somijas U-23 izlasei.

Turnīra ievadā piektdien somi ar 6:0 sagrāva Igaunijas valstsvienību, līdz ar to viņi triumfēja turnīrā.
Jau vēstīts, ka iepriekš šonedēļ Latvijas izlase reizi jau tikās ar Somijas U-23 florbolistiem, piedzīvojot neveiksmi ar 4:9.

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Rīhimeki uz šīm spēlēm bija uzaicinājis 25 florbolistus - divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus. Starp uzaicinātajiem bija arī četri Latvijas florbolisti no ārzemju klubiem - Morics Krūmiņš (Somija), Jānis Rajeckis (Šveice), Andris Rajeckis (Šveice) un Artūrs Jurševskis (Čehija).

Jau vēstīts, ka augustā Latvijas izlase piedalījās "Latvian Open" pārbaudes turnīrā, kur "Top" grupā palika ceturtā. Tad vēl kopā ar komandu nebija Rīhimeki un Kitehonka, bet izlasi vadīja viens no palīgiem Ingus Laiviņš. Abi somu speciālisti par izlases treneriem tika apstiprināti jūlija beigās.
Tikmēr Latvijas sieviešu izlase turneju Somijā svētdien noslēdza ar 6:4 uzvarot AIF komandu, to pārspējot arī pēcspēles metienos ar 2:0.

Latvijas dāmas izcīnīja pirmo uzvaru četros aizvadītos mačos. Divus vārtus svētdien guva komandas kapteine Guntita Kārkliņa, pa reizei izceļoties Džeinai Eglītei, Diānai Isjominai, Evelīnai Garbarei un Laurai Gaugerei.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas dāmas ar 0:8 un 2:4 zaudēja Somijas U-19 izlasei, bet sestdien ar 2:4 atzina Somijas kluba "SB-Pro" pārākumu. Latvijas izlasei vizīte Somijā kalpo kā sagatavošanās posms decembra sākumā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā gaidāmajam pasaules čempionātam. Tajā Latvijas florbolistes grupu kārtā tiksies ar Čehiju, Norvēģiju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!