Latvijas florbola izlases vārtu guvēji Rīgā notiekošā pasaules čempionāta spēlē pret Čehiju Artūrs Jurševskis un Artis Raitums pastāstīja, kas, viņuprāt, bija zaudējuma iemesli.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 3:9 zaudēja Čehijas valstsvienībai, kas ir viena no medaļu pretendentēm šajā turnīrā. Divus vārtus Latvijas izlasē guva Artis Raitums, bet reizi precīzs bija Artūrs Jurševskis.

"Godīgi sakot, čehi spēles sākumā ne ar ko nepārsteidza. Mēs bijām pētījuši viņu iepriekšējās spēles, zinājām, kā mums ir jāspēlē, bet mūsu sīkās pozicionālās kļūdas viņi meistarīgi izmantoja. Rezultāts negaidīti ātri kļuva 1:6, kas jau pirmajā periodā salauza spēli," pēc spēles teica Jurševskis.

"Pēc tāda spēles sākuma vairs nebija atkāpšanās ceļa. Bija jāiet uz priekšu un sākām spēlēt nedaudz brīvāk," turpināja Jurševskis. "Treneri teica, ka izdarām pārāk maz metienus pa vārtiem, nebija tās mērķtiecības uz vārtiem. Trešajā periodā vairs vispār nebija, ko zaudēt. Gājām un spēlējām. Bija mazliet labāk."

Tikmēr Raitums uzskata, ka Latvijas izlasei nav pietiekami daudz iespēju spēlēt pret šāda līmeņa pretiniekiem. "Grūti runāt pēc zaudējama ar 3:9, jo bijām noskaņojušies uzvarēt. Iespējams, vēl neesam gatavi uzvarēt TOP 4 komandas," pēcspēles preses konferencē teica Raitums. "Mums pietrūkst šāda līmeņa spēļu prakses, gribētos biežāk spēlēt pret vadošajām četrām komandām. Tagad ir jāgatavojas nākamajai spēlei."

Lai arī Latvijas izlase piedzīvoja neveiksmi, tomēr divu vārtu autors Raitums atzina, ka izlases kreklā pretinieku vārtsargu allaž ir patīkami pārspēt: "Vienmēr jau ir prieks gūt vārtus Latvijas izlases sastāvā. Patīkami tas ir arī tāpēc, ka pašam šosezon tie vārti arī nekrīt arī klubā."

Otrdien Latvijas izlase cīnīsies par trešo vietu B grupā ar Norvēģijas valstsvienību, kas savā pirmajā spēlē čehiem piekāpās ar rezultātu 4:8. Jurševskis pastāstīja par to, kādas mācības spēlē pret čehiem tika gūtas.

"Pirmajā minūtē divcīņās ir jāspēlē mazliet agresīvāk. Mēs brīvi ļāvām čehiem saņemt bumbu mūsu aizsardzības zonā, un to nedrīkst pieļaut," sacīja Jurševskis.

"Ar norvēģiem spēlējām pirms divām vai trim nedēļām Vācijā," turpinājumā teica Jurševskis, uzsverot, ka nākamais pretinieks Latvijai ir labi pazīstams. "Pirmajās spēlēs viņiem nepalīdzēja viens no līderiem, kurš spēlē Zviedrijas čempionātā, bet, cik dzirdēts, pret mums viņš būs ierindā. Aptuveni zinām, kā pret viņiem spēlēsim, bet vēl paskatīsimies video ar viņu spēlēm."

Arī Raitums uzsvēra, ka arī pēc otrās spēles Latvijas izlasei šajā pasaules čempionātā viss vēl ir priekšā un nekas slikts vēl nav noticis.

"Koncentrēsimies nākamajām spēlēm un darīsim visu, kas ir mūsu spēkos. Milzīgais līdzjutēju atbalsts ir neaprakstāms, tad iedot papildus enerģiju," noslēgumā sacīja spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!