Par Latvijas florbola izlases galveno treneri kļuvis soms Arto Rīhimeki, bet viņa asistents būs tautietis Pertu Kitehonka, informē Latvijas Florbola savienība.

Rīhimeki pats bijis Somijas elites līgas spēlētājs vairāku klubu sastāvā, viņa lielākais sasniegums – vicečempiona tituls, kas izcīnīts 1995.gadā. Kopš 2004. gada Rīhimeki darbojas florbolā kā treneris, turklāt ne tikai Somijā, bet arī Zviedrijā un Šveicē. Viņš kopš 2016. gada ir Šveices augstākās līgas kluba "Kloten-Bülach Jets" galvenais treneris.

Florbola trenera karjerai Rīhimeki asistents Kitehonka pievērsās 2006.gadā, pārsvarā strādājot ar Somijas klubiem, bet ir pieredze arī ārzemēs, darbojoties šveicē Šveicē. Kopš 2016.gada Kitehonka ir galvenais treneris Somijas klubā "NST Lappeenranta".

Rīhimeki Latvijas florbola izlases galvenā trenera amatā aizstās Normundu Gruncki, kura vadībā valstsvienība savās mājās notiekošajā pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, kas ir komandas visu laiku sliktākais rezultāts šo turnīru vēsturē.

Somijas speciālists arī iepriekš vadījis Latvijas izlasi, no 2009. līdz 2015. gadam izlasi trenēja Īro Parviainens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!