Foto: LETA
Pie kārtējās uzvaras Latvijas vīriešu florbola virslīgas mačā svētdien tika viena no kopvērtējuma līderēm "Mogo-RTU"/"Rockets", kas ar rezultātu 9:6 (3:0, 3:3, 3:3) izbraukumā pieveica "Ulbroka"/FS "Masters" vienību.

Rezultatīvās cīņas pirmajā trešdaļā "Mogo-RTU"/"Rockets" izvirzījās vadībā ar 3:0. Pretinieki vēl pietuvojās līdz 2:3, tomēr turpinājumā līdz vienu vārtu deficītam vairs netika.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Gvido Lauga, bet ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Jānis Jansons.

Tikmēr "Ulbroka"/FS "Masters" sastāvā ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Pēteris Freimanis.

Tāpat pie panākuma svētdien tika arī kopvērtējuma augšgala vienība "Rīga", kas ar 9:7 (5:3, 1:1, 3:2) izbraukumā pieveica "Talsi"/"Triobet".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm guva Lauris Zaicevs un Gints Klēģers.

Vēl citos mačos "Bauska" ar 8:4 (2:1, 0:1, 6:2) uzveica kopvērtējuma pastarīšus "Jelgavas novads", bet "Lielvāde" ar 8:3 (1:0, 5:3, 2:0) uzveica Ķekavas "Bulldogs".

Čempionāta kopvērtējumā "Mogo-RTU"/"Rockets" kontā ir 36 punkti 15 spēlēs, bet tai ar 33 punktiem seko čempione "Cēsu alus"/"Lekrings", kas gan aizvadījusi par trim mačiem mazāk. Tikmēr pie 29 punktiem 14 mačos tikusi "Rīga".

Pa 25 punktiem tagad ir Kocēnu "Rubenei" un "Lielvādei", pie 24 punktiem tikusi "Ulbroka"/"FS Masters", bet astotnieka lejasgalā ir "Bauska" un Stalbes "Pārgauja", kas ieguvušas pa 21 punktam.

Čempionātā bez gūtiem punktiem cīnās vienīgi "Jelgavas novads", kas piedzīvojis 14 zaudējumus.

Arī šajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalās 14 komandas - 13 klubi un Latvijas junioru U-19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli - 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē, bet cīņā par medaļām neiesaistīsies.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Kā ziņots, šajā pavasarī vīriešu čempionāta finālsērijā "Cēsu alus"/"Lekrings" ar 4-1 pieveica "Lielvārdes" komandu, bet dāmu turnīrā Kocēnu "Rubene" ar 4-0 pieveica "Ķekavu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!