Foto: F64
Latvijas sieviešu florbola izlase Valmierā notiekošā šī gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā mačā trešdien ar 15:0 (5:0, 6:0, 4:0) sagrāva Francijas valstsvienību.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Santa Torstere, bet pa diviem vārtiem guva Gunita Kārkliņa, Diāna Isjomina un Evelīna Garbare, kuras katra izpildīja arī pa rezultatīvai piespēlei.

Pa vieniem vārtiem Latvijas izlasē guva Luīze Biļinska, Līga Garklāva, Tatjana Varša, Madara Adamane, Paula Brunovska un Ieva Priede, bet trīs rezultatīvas piespēles izpildīja pieredzējušā Baiba Juruša.

Kā ziņots, otrdien pirmās kārtas spēlēs Latvijas izlase ar 9:0 sagrāva Spānijas valstsvienību.

Pēc divām kārtām turnīrā bez zaudējumiem cīnās Latvija, Dānija un Šveice.

Kvalifikācijas turnīrā Latvijas florbolistes Valmierā līdz sestdienai aizvadīs piecas spēles piecās dienās. Sacensību turpinājumā mājinieces ceturtdien tiksies ar Dāniju, bet pēc tam samēros spēkus arī ar Ungāriju un galveno favorīti Šveici.

Ceļazīmju uz pasaules čempionātu ieguvējas tiks noskaidrotas, visām izlasēm tiekoties katrai ar katru. Eiropā notiek trīs tādi turnīri, vēl arī Polijā un Slovākijā. Pasaules čempionātam kvalificēsies katra kvalifikācijas turnīra pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī divas labākās ceturtās vietas īpašnieces.

Latvijas izlases sastāvā par ceļazīmi uz pasaules čempionātu cīnās sešas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, trīs pārstāves no "Ķekavas", pa divām no Ķekavas "Bulldogs" un RSU komandas, viena "Rīgas lauvu" spēlētāja, kā arī sešas leģionāres - Līga Garklāva, Luīze Biļinska un Gunita Kārkliņa pārstāv Norvēģijas čempionvienību "Sveiva", Diāna Isjomina un Evelīna Garbare Šveices NLA augstākās līgas komandu Burgdorfas "Wizards", bet Zane Klabere Zviedrijas otrās divīzijas vienību Oskašhamnas "Craftstadens".

Sastāvā iekļuvusi arī Baiba Juruša, kura ir vienīgā pasaulē, kas piedalījusies visos deviņos līdz šim aizvadītajos pasaules čempionātos.

Turnīrā izlasei slimības dēļ nepalīdz viena no līderēm Zeltīte Bankava. Viņas vietā sastāvā iekļuva aizsardzības spēlētāja Evija Poļakova.

Pasaules čempionāts decembrī risināsies Somijā.

Latvijas izlase iepriekšējā čempionātā 2013.gadā ierindojās piektajā pozīcijā, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Latvijas florbola izlases spēlētāju saraksts pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram:

vārtsardzes - Kristīne Kirilova ("Rīgas lauvas"), Jana Filipsone (RSU);

aizsardzes - Santa Torstere, Tatjana Varša, Baiba Juruša (visas - Kocēnu "Rubene"), Zane Klabere (Oskašhamnas "Craftstadens", Zviedrija), Gunita Kārkliņa ("Sveiva", Norvēģija), Evija Poļakova ("Ķekava");

uzbrucējas - Elīza Elizabete Bērziņa, Paula Brunovska (abas - "Ķekava"), Inga Ametere, Līga Vancāne (abas - Ķekavas "Bulldogs"), Ieva Priede (RSU), Edīte Bankava, Zane Darša, Madara Adamane (visas - "Rubene"), Evelīna Garbare, Diāna Isjomina (abas - Burgdorfas "Wizards", Šveice), Luīze Biļinska, Līga Garklāva ("Sveiva").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!