Latvijas vīriešu florbola izlase desmitajā pasaules čempionātā, kas notiks Gēteborgā, spēkosies ar Zviedrijas, Somijas un Vācijas komandā, informē Latvijas Florbola savienība.

Latvijas vīriešu izlase tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar norvēģiem, igauņiem un vāciešiem. Latvijas florbolistus ielozēja A grupā, kur viņu pretinieki būs vācieši, somi un zviedri. B apakšgrupā spēlēs Norvēģijas, Igaunijas, Šveices un Čehijas izlases. C grupā ielozētas Korejas, Slovākijas, ASV un Japānas valstsvienības, bet D grupā - Dānijas, Austrālijas, Kanādas un Krievijas izlases. Jāpiebilst, ka latviešu pretinieki apakšgrupā zviedri ir pasaules čempioni, somi - vicečempioni, bet vācieši iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 4.vietā. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja sestajā vietā.

Latvijas izlases galvenā trenera asistents Artis Malkavs, komentējot izlozes rezultātus, izteicās, ka, protams, šķiet ļoti dīvaini tas, ka mūsu florbolistiem jau apakšgrupas spēlēs jāspēkojas ar pasaules čempioniem un vicečempioniem, tomēr, ja jaunajā sistēmā iedziļinās, šis ir viens no labākajiem latviešiem iespējamiem variantiem. Protams, spēlēs pret zviedriem un somiem uz uzvaru cerību ir ļoti maz, toties šos mačus lieliski varēs izmantot, lai saspēlētos un likvidētu savus "mīnusiņus". Vāciešiem noteikti vajadzētu revanšēties par iepriekšējā pasaules čempionātā piedzīvoto sāpīgo zaudējumu, bet astotdaļfinālā mūsu izlasei pretī nāks kāda no D grupas komandām - Dānija, Austrālija, Kanāda vai Krievija. Tur citu variantu nav - noteikti jāuzvar. Savukārt, iekļūstot ceturtdaļfinālā, katra no abām visiespējamākajām pretiniecēm (Šveice vai Čehija) mūsu florbolistiem jau varētu būt vairāk vai mazāk "pa zobam".

Desmitais pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiks no 5. līdz 14.decembrim Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Pirmo reizi arī vīriešu čempionātā tiks izmantota tā pati izspēles sistēma, kuru pielietoja jau iepriekšējā sieviešu florbola čempionātā. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos".

Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Latvija, Vācija, Somija un Zviedrija) un B (Šveice, Norvēģija, Čehija un Igaunija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Koreja, Slovākija, ASV un Japāna) un D (Dānija, Austrālija, Kanāda un Krievija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!