Foto: AFP/Scanpix
Latvijas galda tenisisti ceturtdien Portugālē notiekošā Eiropas komandu čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 0-3 atzina Dānijas pārstāvju pārākumu.

Vispirms trīs setos zaudējumu piedzīvoja Oļegs Kartuzovs, vēlāk komandas līderis Matīss Burģis sāncenša pārākumu atzina piecos setos, bet noslēgumā Sandijs Vasiļjevs piedzīvoja zaudējumu vēl vienā piecu setu cīņā. Burģis pirms zaudējuma izšķirošajā setā bija pamanījies atspēlēties no zaudētiem pirmajiem diviem setiem, bet Vasiļjevs divreiz prata panākt līdzsvaru pēc zaudētiem setiem.

Kā ziņots, pirmajā E apakšgrupas spēlē Latvijas komanda trešdien ar 3-0 uzvarēja Lietuvu.

Pašlaik šajā grupā pēc divām kārtām līdere ar četriem punktiem ir Dānija, pa diviem punktiem ir Latvijai un Ukrainai, bet Lietuva pie punktiem nav tikusi.

Apakšgrupu sacensību turpinājumā Latvija ceturtdien tiksies arī ar Ukrainu, bet pēc tam tiks aizvadītas cīņas par vietām.

Eiropas komandu čempionāta Izaicinājuma divīzijā 16 komandas cīnās par 17.-31.vietu Eiropā. Labākā Izaicinājuma divīzijas komanda iegūs divas ceļazīmes uz nākamajā gadā Baku gaidāmo pirmo Eiropas spēļu individuālajām sacensībām.

Pērn Latvijas vīriešu galda tenisa izlase Eiropas čempionāta komandu sacensībās ieņēma 32.vietu, bet sekojošajās individuālajās sacensībās Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Burģis zaudēja 1/32 finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!