Foto: stock.xchng
Latvijas galda tenisisti sestdien izcīnīja 26.vietu Portugālē notiekošajā Eiropas čempionātā.

Duelī par 25.vietu Latvija ar 1-3 atzina Bulgārijas pārspēku.

Oļegs Kartuzovs pirmajā duelī cieta neveiksmi, bet pēc tam Latvijas izlases līderis Matīss Burģis revanšējās, izlīdzinot rezultātu. Tiesa, turpinājumā Latvijas komanda piedzīvoja divus zaudējumus pēc kārtas, jo neveiksmes cieta Sandijs Vasiļjevs un vēlreiz Kartuzovs.

Līdz ar to turnīru Latvija noslēgusi 26.vietā.

Sākotnēji ceturtdaļfināla spēlē par 25.-32.vietu Latvija ar rezultātu 3-1 piektdien pārspēja Īriju, bet vēlāk sekojošajā pusfinālā Latvija ar 3-1 bija pārāka arī pār Norvēģiju.

Kā zināms, Latvija čempionātu aizvadīja Izaicinājuma divīzijā, kurā komandas sacenšas par 17.-32.vietu. Sākotnēji apakšgrupu turnīrā Latvija ar 3-0 pieveica Lietuvu, turpinājumā ar rezultātu 0-3 atzina Dānijas pārstāvju pārākumu, bet izšķirošajā cīņā par otro vietu grupā ar 2-3 piekāpās Ukrainai.

Labākā Izaicinājuma divīzijas komanda iegūs divas ceļazīmes uz nākamajā gadā Baku gaidāmo pirmo Eiropas spēļu individuālajām sacensībām.

Pērn Latvijas vīriešu galda tenisa izlase Eiropas čempionāta komandu sacensībās ieņēma 32.vietu, bet sekojošajās individuālajās sacensībās Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Burģis zaudēja 1/32 finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!