Par Latvijas vīriešu handbola čempionāta otro finālistu kļuva svētdien kļuva "Celtnieks/LSPA" komanda, kas nodemonstrējot lielisku aizsardzību, ar 21:14 apspēlēja "Jūrmalas Sportu" un sērijā uzvarēja ar 2-1, informē Latvijas Handbola federācija.
Jau ar pirmajām mača minūtēm laukumā bija jūtama emocionāla spriedze, vairākkārt izcēlās asumi, kas tikai apliecināja spēles nozīmību. Komandas lielu akcentu lika uz dzelžainu aizsardzību, bet uzbrukumā veiksmīgāki bija mājinieki, kas pateicoties sava līdera Artūra Lazdiņa trim un Laura Eglīša vieniem gūtajiem vārtiem desmitajā minūtē panāca 4:1. "Jūrmalas Sportam" izdevās pietuvoties līdz minimumam, taču drīz vien "Celtnieks" atjaunoja triju vārtu pārsvaru un pat to palielināt. Mājinieku vārtos turklāt lielisku sniegumu demonstrēja Raitis Puriņš (attēlā), tādējādi pirmajā puslaikā jūrmalnieki spēja gūt tikai sešus vārtus - 11:6.

Otrā puslaika sākumā triju minūšu laikā Jablonskis, Lazdiņš un Čikuts katrs izcēlās pa reizei, uz ko viesi spēja atbildēt tikai ar vienu vārtu guvumu - 14:7. Viesu vārtos vairākkārt labu sniegumu demonstrēja Viktors Turkupols, taču ar to vien bija pa maz - jūrmalnieki uzbrukumā aizvien bija bezspēcīgi, bet "Celtnieks" tikmēr atzīmējās gan ar Lazdiņa efektīgi gūtiem vārtiem (spēcīgi mestā bumba vispirms atsitās pret pārliktni, bet pēc tam ielidoja vārtos), gan Laura Rūtiņa neatlaidīgā cīņā gūtajiem vārtiem (neskatoties uz pretestību aizsarga puses, Rūtiņš no sarežģītas situācijas ar kreiso roku raidīja bumbu vārtos). Tuvāk par četriem vārtiem jūrmalnieki tā arī netika, bet neilgi pirms spēles beigām mājinieki panāca pat +8. Visā spēlē "Celtnieka" uzvara ar 21:14, sērijā panākums ar 2-1 un vieta finālā.

Tur "Celtnieks/LSPA" mērosies spēkiem ar Latvijas čempioniem un regulārā čempionāta uzvarētājiem Dobeles "Tenax", kas pusfinālā divās spēlēs apspēlēja "Ogre/Miandum". Par trešo vietu cīnīsies "Jūrmalas Sports" un "Ogre/Miandum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!