Foto: F64

Latvijas handbola valstsvienība vasarā gaidāmajā 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā tiksies ar Baltkrieviju, kļuva zināms svētdien notikušajā izlozē.

Latvijas izlase ar Baltkrieviju tikās pērnā gada nogalē notikušajā tradicionālajā Rīgas domes kausā, kad tā cienīgā spēlē ar 26:28 piekāpās Baltkrievijai.

Baltkrievijas izlase vēsturē pa trim reizēm startējuši Eiropas un pasaules čempionātos, labākos rezultātus sasniedzot 1994. un 1995. gadā, kad bija attiecīgi astotie Eiropā un devītie pasaulē. Pērn Baltkrievija nekvalificējās pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēm, bet finišēja 18. vietā 24 komandu konkurencē.

Kā zināms, Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, uzvarot apakšgrupā, kurā sacentās ar Ukrainas, Kipras un Grieķijas izlasēm.

Tagad Latvijas handbolisti iekļuvuši "play-off" kārtā, kurā 18 komandas tiks sadalītas deviņos pāros, divu spēļu summā noskaidrojot deviņas komandas, kas 2017. gada janvārī Francijā piedalīsies pasaules čempionātā.

Izloze notika neilgi pirms svētdien gaidāmā Eiropas čempionāta finālmača, kurā savā starpā spēkosies Spānijas un Vācijas izlases.

Izlozē pirmajā grozā bija ievietotas Baltkrievija, Dānija, Ungārija, Latvijas handbola audzēkņa Aleksandra Pētersona pārstāvētā Islandes valstsvienība, Maķedonija, Polija, Krievija, Zviedrija un Eiropas čempionāta ceturtā spēcīgākā komanda, kas būs svētdien gaidāmā Norvēģijas un Horvātijas dueļa zaudētāja.

Savukārt otrajā grozā bija nonākušas Eiropas čempionāta trīs vājākās vienības Melnkalne, Slovēnija un Serbija, kā arī kvalifikācijas pirmo kārtu pārvarējušās Austrija, Bosnija un Hercegovina, Čehija, Latvija, Nīderlande un Portugāle.

Pasaules čempionātam no Vecā kontinenta komandām kvalificējušās Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Vācija, tajā iekļūs komanda, kas Eiropas meistarsacīkstēs tiks pie trešās vietas, kā arī mājiniece Francija, kas Eiropas čempionātā šonedēļ palika piektajā vietā.

Kvalifikācijas "play-off" kārta notiks vasaras sākumā un uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā - pirmā spēle tiks aizvadīta laika posmā starp 10. un 12. jūniju, savukārt otrā laika posmā starp 14. un 16. jūniju.

Latvijas izlase reizi jau spēlējusi pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" kārtā, kad 2004. gadā divu spēļu summā ar 47:70 (23:36, 24:34) kapitulēja nākamajai pasaules čempionei Spānijai. Vēl reizi Latvijas handbolisti startējuši Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" - 2007. gadā divu spēļu summā ar 56:64 (30:31, 26:33) tika atzīts Čehijas pārākums. Pēc 2008. gada Eiropas čempionāta tika mainīta kvalificēšanās sistēma un "play-off" vairs netiek aizvadīts.

Kvalifikācijas "play-off" kārtas izlozētie pāri:

Zviedrija - Bosnija un Hercegovina;

Čehija - Maķedonija;

Polija - Nīderlande;

Krievija - Melnkalne;

Serbija - Ungārija;

Islande - Portugāle;

Slovēnija - Norvēģija vai Horvātija;

Baltkrievija - Latvija;

Dānija - Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!