Latvijas sieviešu izlase pēdējā IHF/EHF "Challenge Trophy" spēlē Grieķijā ar 22:19 (9:9) pārspēja Igaunijas valstsvienību un turnīru noslēdza piektajā vietā.

Labākā Latvijas komandā tika atzīta vārtsardze Lita Lisovska. Rezultatīvākā ar sešiem gūtajiem vārtiem bija Kristīne Kirejeva, bet četras reizes izcēlās Vilma Matisāne un Laura Ņeverovska.

"Mūsu panākuma mērķis šodien bija cīņa brīžos, kad atradāmies zaudētājos," pēc mača atzina Lisovska. "Izšķirošajos brīžos mēs pieņēmām pareizos lēmumus un izcīnījām uzvaru."

Atgādinām, ka trešdien Latvijas komanda ar 19:29 (10:18) piekāpās mājiniecēm grieķietēm, dienu vēlāk ar 27:23 (13:10) uzvarēja Moldovu, bet piektdien ar 26:30 (11:15) piekāpās Beļģijai. Latvijas izlase A apakšgrupas cīņas noslēdza trešajā vietā, neiekļūstot sacensību pusfinālā. Vakar latvietes ar 33:13 sagrāva Armēniju, nopelnot tiesības cīnīties par piekto vietu.

Latvijas izlasē rezultatīvākā spēlētāja šajā turnīrā ar 24 vārtiem bija Laura Ņeverovska, bet 21 reizi izcēlās Kristīne Kirejeva.

Kopš 2000. gada IHF/EHF "Challenge Trophy" sievietēm tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz EHF/IHF. Šajā turnīrā varēja piedalīties spēlētājas, kas dzimušas 1991. gadā vai jaunākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!