Foto: Publicitātes foto
Pirmajā Eiropas un Starptautiskās Handbola federācijas rīkotajā Izaicinājuma kausa turnīra spēlē Latvijas sieviešu izlase piedzīvoja zaudējumu, ar 19:29 (10:18) atzīstot laukuma saimnieces Grieķijas valstsvienības pārākumu.

Mačs iesākās ar nelielu Grieķijas izlases pārākumu, kas arī atspoguļojās rezultātā - desmitajā minūtē 3:6. Pēc Kristīnes Kirejevas un Lauras Ņeverovskas metieniem mūsu handbolistes samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (5:6), tomēr turpinājumā pašu pieļauto kļūdu dēļ ilgāku laiku neguvām vārtus, bet mājinieces ieguva jau sešu vārtu pārsvaru - 6:12.

Pēc diviem Elzas Seržantes un Ņeverovskas metieniem samazinājām savus minūsus līdz trīs vārtiem 10:13, tomēr pēc Grieķijas pieprasītā minūtes pārtraukuma vairāk vārtus puslaikā neguvām un pārtraukumā devāmies ar astoņu vārtu deficītu - 10:18.

Otrajā puslaikā Grieķijas izlase ātri vien ieguva pat 11 vārtu pārsvaru (10:21). Pēc Seržantes, Kirejevas, Brikmanes un Oļipovas metieniem pratām uz mirkli samazināt rezultāta starpību līdz pieklājīgajiem septiņiem vārtiem (15:22), taču atkal pieļāvām kļūdas un Grieķijas izlase līdz mača beigām atkal palielināja rezultāta starpību. Līdz ar to turnīru Latvijas sieviešu izlase iesāka ar zaudējumu 19:29.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar pieciem gūtajiem vārtiem bija Laura Ņeverovska, kura tika arī atzīta par labāko spēlētāju mūsu komandā. Pa četriem precīziem metieniem izdarīja Kristīne Kirejeva un Elza Seržante.

Jau ceturtdien Latvijas sieviešu izlase aizvadīs otro spēli, plkst. 15:00 tiekoties ar Moldovu. Arī šo spēli varēs vērot video tiešraidē.

Latvijas izlase ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar Grieķijas, Moldovas un Beļģijas izlasēm, savukārt B apakšgrupā cīnīsies Bulgārija, Igaunija, Izraēla un Armēnija. Katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā. Čempions tiks noskaidrots 30. martā.

Kopš 2000. gada IHF/EHF "Challenge Trophy" sievietēm tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz EHF/IHF.

Grieķija - Latvija 29:19 (18:10)
Latvija: Ņeverovska 5, Seržante un Kirejeva 4, Brikmane 3/2, Oļipova 2, Matisāne 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!