Foto: F64
Latvijas sieviešu handbola komanda svētdien izcīnīja uzvaru Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi notiekošā pārbaudes turnīra "Challenge Trophy", kurā drīkst piedalīties 1997. gadā dzimušas un jaunākas spēlētājas, cīņā par trešo vietu.

Bronzas finālā Latvija ar 31:20 (15:11) apspēlēja Beļģiju.

Latvijas izlasē rezultatīvākā bija Simona Ārmane, kura guva deviņus vārtus, piecas reizes precīza bija Dinija Purviņa, kamēr pa četriem vārtiem iemeta Ieva Lapsa un Gita Kaulakāne.

Latvijas izlase apakšgrupu turnīra ietvaros guva divas uzvaras trīs mačos - pirmajā mačā otrdien ar 48:1 sagrāva Albāniju, bet trešdien cieta zaudējumu ar 25:31 pret Gruziju. Savukārt ceturtdien ar 31:17 tika apspēlēta Kipra. Savukārt sestdien pusfinālā Latvija ar 18:25 piekāpās Farēru salām, kas finālā spēkosies ar mājinieci Gruziju.

Šogad turnīrā drīkst piedalīties 1997. gadā dzimušas un jaunākas handbolistes, bet Latvijas komandas kodolu veido 1998. gadā dzimušas spēlētājas, kas pērn kā atsevišķa komanda startēja arī sieviešu virslīgā. Šosezon vairāk nekā puse no sastāva - astoņas spēlētājas - pārstāv Jēkabpils sporta skolas komandu. Trīs spēlētājas ir no Dobeles REIR, divas no Ludzas "Latgols", bet viena spēlētāja pārstāv Salaspils sporta skolu.

Latvijas komandas sastāvā kopumā ir piecas handbolistes, kuras atrodas virslīgas 20 rezultatīvāko pulkā - Simona Ārmane, Dinija Purviņa, Gita Kaulakane, Laura Rutkovska un Inese Umjarova.

"Challenge Trophy" turnīrs notiek devīto reizi, bet Latvija tajā piedalās piekto gadu. Iepriekš divreiz izcīnīta ceturtā vieta (2000., 2012.) un divreiz piektā (2004., 2014.). Šogad federācijas uzstādītais uzdevums ir iekļūt labāko četriniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!