Foto: AFP/Scanpix
Latvijas sieviešu handbola izlase sestdien Grieķijā notiekošā Izaicinājuma kausa turnīra pusfināla spēlē par 5.-8.vietu ar rezultātu 33:13 (19:3) sagrāva Armēnijas valstsvienību.

Līdz ar to latvietes turnīru svētdien noslēgs ar spēli par piekto vietu.

Pa sešiem vārtiem Latvijas izlases labā guva Laura Ņeverovska un Annija Ozoliņa, bet pa četrām reizēm izcēlās Inese Šļubčenko un Anete Čeiča.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijas komanda ar rezultātu 19:29 (10:18) piekāpās mājiniecēm grieķietēm, dienu vēlāk ar 27:23 (13:10) uzvarēja Moldovu, bet piektdien ar 26:30 (11:15) piekāpās Beļģijai.

Latvijas izlase A apakšgrupas cīņas noslēdza trešajā vietā, neiekļūstot sacensību pusfinālā.

Cīņā par piekto vietu Latvijas izlase svētdien tiksies ar Igauniju vai Moldovu.

Turnīrā, ko rīko Starptautiskā Handbola federācija (IHF) un Eiropas Handbola federācija (EHF), var piedalīties spēlētājas, kuras dzimušas 1991.gadā un jaunākas.

Latvijas izlases sastāvā treneres Ginta Ozoliņa un Vita Brikmane iekļāvušas 14 spēlētājas no pieciem Latvijas klubiem - LSPA, Ludzas "Latgols", Jēkabpils SS, Stopiņu NHK un Dobeles SS/REIR. Divas spēlētājas - Simona Ārmane un Agnija Malceniece - ir tikai 15 gadus vecas un šosezon pārstāvēja "LAT-98" komandu Latvijas virslīgas čempionātā.

Septiņas šī sastāva spēlētājas bija iekļautas Latvijas izlases sastāvā arī 2012.gada Izaicinājuma kausa turnīrā Bulgārijā. Tajā latvietes astoņu komandu konkurencē izcīnīja ceturto vietu

Kopš 2000.gada Izaicinājuma kauss sievietēm tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespējas regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz EHF un IHF

Latvijas izlases sastāvs dalībai Izaicinājuma kausa turnīrā: Lita Lisovska, Kristīne Kirejeva, Agnija Malceniece, Linda Brikmane (visas - LSPA), Elīna Oļipova, Vilma Matisāne, Inese Šļubčenko (visas - Ludzas "Latgols"), Simona Ārmane (Jēkabpils SS), Anete Čeiča, Annija Ozoliņa, Ramona Liepiņa, Elza Seržante (visas - Stopiņu NHK), Laura Ņeverovska, Ieva Rozenfelde (abas - Dobeles SS/REIR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!