Svētdien, gatavojoties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, pirmo treniņu Rīgas Sporta pilī aizvadīja Latvijas izlase. Nodarbībā pavisam piedalījās pieci treneri un 20 hokejisti, tiesa, Hariju Vītoliņu, šķiet, pareizāk būtu pieskaitīt pēdējiem
Treniņa pirmā daļa bija darbs ar vārtsargiem, kurā treneru Vitālija Samoilova un Artūra Irbes vadībā Dmitriju Žabotinski un Sergeju Naumovu iesildīja valstsvienības jaunā paaudze - Armands Bērziņš, Miķelis Rēdlihs un Juris Štāls, kā arī Vents Feldmanis. Visi trīs minētie uzbrucēji, neskatoties uz to, ka gan Bērziņš, gan Štāls spēlē centra pozīcijā, vismaz pagaidām salikti vienā – “zilajā” maiņā.

Treniņa nākamajā daļā pirmais uz ledus devās bez darba palikušais Atvars Tribuncovs, bet kā otrais - Harijs Vītoliņš, turklāt pilnā spēlētāju ekipējumā.

“Ko lai dara - mums ir problēmas ar centra uzbrucējiem. No tiem četriem, kas spēlēja pagājušajā pasaules čempionātā [Aigars Cipruss, Vjačeslavs Fanduļs, Herberts Vasiļjevs un Sergejs Žoltoks] šobrīd nav neviena. It kā jau esmu atvadījies no izlases, tomēr nepieciešamības gadījumā varu spēlēt,” tā tūdaļ pēc pirmajiem soļiem uz ledus situāciju komentēja pats Vītoliņš.

Centra uzbrucējs pēc Jaunā gada ir aizvadījis vairākas spēles Šveices A līgā un šobrīd ir patiešām labā sportiskajā formā. Katrā ziņā uz Jura Ozola, Bērziņa un Štāla vecmeistars izskatījās vairāk nekā pieņemami.

“Melno” maiņā kopā ar jau pieminētajiem Vītoliņu un Tribuncovu, kā arī Viktoru Ignatjevu un Romānu Ņikitinu darbojās arī Oļegs Znaroks. Tas skaidrojams ar cilvēkresursu trūkumu - Rīgā vēl nav ieradušies “zviedri” Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs (viņiem svētdienas vakarā vēl jāaizvada kārtējā “AllSvenskan” spēle) un Aleksandrs Ņiživijs, “soms” Oļegs Sorokins, kā arī “vācietis” Arvīds Reķis. Znaroks no kopējā ansambļa ārā nekrita, vairākos sparingmačos pat atzīmēdamies ar precīziem metieniem.

Treniņā piedalījās Vārtsargi: Sergejs Naumovs un Dmitrijs Žabotinskis.

“Zilā” maiņa: Sandis Ozoliņš - Igors Bondarevs, Juris Štāls - Armands Bērziņš - Miķelis Rēdlihs.

“Sarkanā” maiņa: Vents Feldmanis - Kārlis Skrastiņš, Aleksandrs Macijevskis - Juris Ozols - Leonīds Tambijevs.

“Zaļā” jeb “Rīgas” maiņa: Rodrigo Laviņš - Normunds Sējējs, Ģirts Ankipāns - Jānis Sprukts - Mārtiņš Cipulis.

“Melnā” maiņa: Atvars Tribuncovs - Viktors Ignatjevs, [Oļegs Znaroks] - Harijs Vītoloiņš - Romāns Ņikitins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!