Latvijas hokeja izlase trešdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 ar Vācijas valstsvienību. Trešdienas spēlē par labāko Latvijas vienībā tika atzīts Aleksandrs Macijevskis, bet viesu vienībā - Tobiass Abštreiters.
Otrdien abu komandu pirmajā sacensībā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārāki bija Latvijas hokejisti.

Pirmā perioda sākumā nevienai no komandām neizdevās iegūt pārsvaru. Sestajā minūtē divu minūšu noraidījumu nopelnīja Latvijas hokejists Aleksejs Semjonovs, taču vāciešiem neizdevās gūt panākumu. Perioda gaitā skaitliskais vairākums bija arī Latvijas izlasei, kā arī vēlreiz vāciešiem, taču vārti netika gūti.

Gan perioda sākumā, gan turpinājumā abas komandas brīžiem demonstrēja haotisku sniegumu. Perioda 12.minūtē labs metiens izdevās Oļegam Sorokinam, taču veiksmīgi nospēlēja Vācijas izlases vārtsargs Markuss Janka. Savukārt 15.minūtē bīstami uzbruka vācieši, bet labi nospēlēja Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis.

Otrās trešdaļas sākumā veiksmīgāk spēlēja Latvijas izlase. Vairākas labas izdevības gūt panākumu bija Aleksandram Ņiživijam. Arī spēlējot vairākumā pārsvars bija Latvijas komandai, taču ne Krišjānim Rēdliham, ne Rodrigo Laviņam, ne Artim Ābolam neizdevās pārspēt vācu vārtsargu Janku.

Trīs vārti trijās minūtēs

13.minūtē kādā no Latvijas vienības uzbrukumiem ripu pārtvēra vācietis Leonards Sočio, kurš izgāja viens pret vienu ar Masaļski. Pret Sočio noteikumus pārkāpa Andrejs Maticins un spēles tiesnesis piesprieda soda metienu uz Latvijas izlases vārtiem.

To precīzi realizēja Klauss Katans. Vēl pēc vienas minūtes aizsardzībā kļūdījās Latvijas hokejists Viktors Ignatjevs un Roberts Francs panāca jau 2:0 Vācijas labā.

15.minūtē Latvijas izlase ieguva skaitlisko vairākumu un pēc labas Leonīda Tambijeva piespēles Aleksandrs Macijevskis samazināja rezultāta starpību 1:2. Spēles beigās Latvijas hokejistiem vēl bija iespējas izlīdzināt rezultātu, taču Vācijas izlasei izdevās nosargāt savu pārsvaru, un pirms pēdējām 20 minūtēm 2:1 Vācijas labā.

Pēdējā perioda sākumā Latvijas izlasei, spēlējot vairākumā, izdevās izlīdzināt rezultātu. Vārtus pēc Macijevska piespēles guva Aigars Cipruss. Vēl pēc dažām minūtēm pretiniekus labi apspēlēja Grigorijs Panteļejevs, taču viņa metiens bija neprecīzs. Pēdējās desmit minūtēs abas izlases vārtus neguva un sacensība noslēdzās neizšķirti 2:2.

Pārdzīvojumam nav pamata

"Šai spēle bija raksturīga cieša cīņa pa visu laukumu," pēcspēles preses konferencē sacīja Vācijas izlases galvenais treneris Hanss Zahs. "Abus vārtus zaudējumā, spēlējot skaitliskajā mazākumā, tādēļ pārdzīvojumiem nav pamata. Esam apmierināti ar braucienu uz Rīgu. Latvijas izlases hokejisti demonstrē labu slidošanas tehniku, arī kopumā Latvijas komanda atstāja labu iespaidu."

"Pārāk bieži bezrūpības dēļ mūsu hokejisti zaudēja ripu," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms. "Komanda pieļāva divas kļūdu, kuru rezultātā zaudējām divus vārtus. Izdevās atspēlēties un panākt neizšķirtu, tādēļ ar šādu spēles iznākumu varam būt apmierināti. Uzskatu, ka šīs spēles abām komandām varētu dot papildu pārliecību par saviem spēkiem. Salīdzinot ar pirmo maču, Latvijas hokejisti uzlaboja pāreju no aizsardzības uzbrukumā, taču pārāk bieži mūsu uzbrukums beidzās pie sāncenšu zonas zilās līnijas."

Varēšana vēl jāapliecina

Lindstrēms pastāstīja, ka sestdien un svētdien pārbaudes spēlēs ar Japānas valstsvienību piedalīsies Aleksandrs Beļavskis, bet NHL komandas Minesotas "Wild" hokejists Sergejs Žoltoks laukumā dosies svētdienas mačā. Treneris pagaidām atteicās nosaukt tos hokejistus, kas šī papildinājuma rezultātā zaudēs vietu sastāvā.

"Spēlēs ar Baltkrieviju un Vāciju sevi labi parādīja gados jaunie Viktors Bļinovs un Krišjānis Rēdlihs," iespējamās sastāva izmaiņas komentēja Lindstrēms. "Taču tas nebūt nenozīmē, ka viņiem ir garantēta vieta braucienam uz Zviedriju. Sava varēšana vēl ir jāapliecina laukumā."

Latvijas izlases sastāvs:

Vārtsargi - Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs:

aizsargi - Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš, Igors Bondarevs, Viktors Ignatjevs, Atvars Tribuncovs, Andrejs Maticins, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs;

uzbrucēji - Grigorijs Panteļejevs, Artis Ābols, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Macijevskis, Aigars Cipruss, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Ņižiivijs, Leonīds Tambijevs, Harijs Vītoliņš, Juris Štāls, Ģirts Ankipāns, Viktors Bļinovs.

Pārbaudes spēle:

Latvija - Vācija 2:2 (0:0, 1:2, 1:0)

Vārtus guva: 32:33. (0:1) Katans (soda metiens); 33:40. (0:2) Francs (Abštreiters); 34:55. (1:2) Macijevskis (Tambijevs, Tribuncovs, vair.); 41:17. (2:2) Cipruss (Macijevskis, vair.).

Vārtsargi: Edgars Masaļskis - Markuss Janka.

Soda minūtes: 8' - 14'.

Galvenais tiesnesis: Simo Sārinens (Somija).

Skatītāji: 5000 (Rīgas Sporta pils).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!