Latvijas hokeja valstsvienība pirmdien Rīgas Sporta pilī cīnījās neizšķirti ar Francijas izlasi pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta, kas 28. aprīlī sāksies Vācijā. Latvija - Francija 2:2 (1:0, 1:1, 0:1).
Spēli abas komandas sāka ātrā tempā un francūži aktīvi mēģināja traucēt Latvijas hokejistu mēģinājumus uzsākt uzbrukumus jau pie laukuma saimnieku zonas zilās līnijas. Spēles sākumā vairākas reizes nedroši nospēlēja Latvijas vārtsargs Edgars Masaļskis, tomēr vēlāk viņš iejutās mača ritmā un vairākas reizes bīstamās situācijās glāba komandu.

Spēles laika tablo dēļ neieskaita vārtus

Latvijas hokejistiem spēlē divas reizes izdevās izvirzīties vadībā, taču francūži vienmēr spēja panākt izlīdzinājumu. Pirmo reizi Francijas izlases vārtsargu Patriku Rolānu ar tālu metienu no zilās līnijas mača 7. minūtē pārspēja Aleksandrs Šiškovičs. Jau nākamajā uzbrukumā ripa vēlreiz pabija pretinieku vārtos, taču tiesnesis to neieskaitīja, jo uz brīdi bija apstājies spēles laika tablo.

Izlīdzinājumu viesiem pirmajā minūtē pēc pārtraukuma ļāva panākt Latvijas pirmās maiņas aizsargu Andreja Maticina un Mihaila Bogdanova kļūda aizsardzībā, kad pa zonas centru izlauzās viesu bīstamākais uzbrucējs Moriss Rozentāls un arī Masaļskis vārtos nebija glābējs.

Vēlreiz vadībā laukuma saimnieki izvirzījās otrās trešdaļas 17. minūtē, kad skaitliskajā vairākumā veiksmīgi vārtu priekšā cīnījās Aleksejs Širokovs, bet gūtie vārti tika ieskaitīti Viktoram Bļinovam. Latvijas hokejistiem vairākkārt izdevās bīstami uzbrukt arī, spēlējot mazākumā. Iegūto pārsvaru mājinieki spēja nosargāt līdz pēdējās trešdaļas vidum, kad atkal pirmā maiņas aizsardzība nespēja noturēt Joriku Treilu.

Spēles pēdējās minūtēs iniciatīva jau piederēja viesiem un Latvijas hokejistiem vairāk nācās parūpēties par savu vārtu drošību.

Par mača labāko spēlētāju Latvijas komandā atzina Masaļski, bet viesiem visagstāko novērtējumu guva Baptists Amārs.

Pēc mača Vasiļjeva domas mainās...

Pirms cīņas ar Franciju Latvijas hokejistu galvenais treneris Haralds Vasiļjevs atzina, ka pirmajās divās pārbaudes spēlēs būs redzama aptuveni puse no spēlētājiem, kas dosies uz pasaules čempionātu, bet pēc mača preses konferencē viņš iespējamo čempionāta dalībnieku skaitu savā komandā pielīdzināja 40 procentiem.

"Lielākā problēma, ka tieši pieredzējušākie hokejisti aptuveni mēnesi ir bez spēļu prakses", norādīja Vasiļjevs, "Labāku saspēli veidoja mūsu jaunie hokejisti, un domāju, ka cīņai bija tāds līmenis, kas ļaus Francijai izkļūt no B grupas".

Vasiļjevs izteica cerību, ka otrdien abu komandu atkārtotā cīņā izdosies nospēlēt vēl labāk, jo maiņas būs jau labāk saspēlējušās. "Domāju arī rīt [otrdien] pamainīt spēlētāju virknējumus, arī aizsargu pārus, jo bija lietas, kas nepatika. Negribu izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, tādēļ treniņos saglabāšu piecas maiņas. Vēl priekšā ir pārbaudes spēles ar Slovākiju un gan jau izdosies atrast pareizo spēlētāju virkējumu", teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Augstu novērtējumu izpelnas Zirnis

Otrdien Latvijas izlases sastāvā nebūs Mārtiņa Cipuļa, kas guva smagu kājas muskuļa sasitumu, bet spēlēs Aleksandrs Kerčs. Savukārt vārtos Masaļski aizstās Dmitrijs Žabotinskis. Augstu trenera novērtējumu par parādīto spēli saņēma Kārlis Zirnis, kura darbībā Vasiļjevs saskatīja vēlmi spēlēt un maksimālu centību.

Viesu galvenais treneris Heiki Leime neskopojās ar komplimentiem mājinieku komandai, sakot, ka ar Latvijas izlasi ir patīkami spēlēt, jo tās spēle ir tīra un kombinacionāla ar ātru ripas pārvietošanu. "Arī mēs nospēlējām labi. Centāmies spēlēt no aizsardzības un tas arī izdevās. Spēlējām uzmanīgi, jo mūsu rīcībā ir tikai trīs hokejistu maiņas un negribējām viņus pārmērīgi "nodeldēt", teica Leime.

Otrdien plkst. 18.30 abas komandas Sporta pilī tiksies vēlreiz.

Latvijas izlases sastāvs pirmdienas spēlē:

Vārtsargs: Edgars Masaļskis (rezervē Dmitrijs Žabotinskis)

Aizsargi: Andrejs Maticins - Mihails Bogdanovs, Aigars Miranovičs - Edgars Rozentāls, Sergejs Durdins - Aleksandrs Šiškovičs, Sergejs Višegorodcevs - Eduards Ivanovs

Uzbrucēji: Aigars Cipruss - Vjačeslavs Fanduļs - Leonīds Tambijevs, Juris Opuļskis - Sergejs Seņins - Artis Ābols, Juris Štāls - Jānis Sprukts - Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Macijevskis - Aleksejs Širokovs - Viktors Bļinovs, Kārlis Zirnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!