Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos Soltleiksitijas olimpiskajām spēlēm, decembra vidū ieplānotā Slovēnijas turnīra vietā spēlēs Igaunijā, informē Latvijas hokeja federācijas preses sekretārs Mārtiņš Pagodkins.
Tallinā starptautiskā turnīra rīkotāji spēles ieplānojuši 19. un 20. decembrī, kad Latvijas izlasē jau varētu būt hokejisti arī no Krievijas, Somijas un Zviedrijas. Jau ziņots, ka Latvijas hokejistiem būtu problemātiski uz Slovēniju nosūtīt spēcīgu komandu, jo spēlētāji ir aizņemti savos klubos.

Pagaidām ar Latvijas komandas sastāva komplektēšanu aktīvi darbojas izlases treneris Māris Baldonieks. Taču par iespējamo sastāvu, kas spēlēs Tallinā, vēl ir pāragri spriest, norādīja Pagodkins, sakot, ka par turnīru Igaunijā aktīvi interesējas arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris Kurts Lindstrēms.

Tallinā "Saku Suurhall" arēnā spēlēs arī Igaunijas klubu izlase, Maskavas "Spartak" un Helsinku HIFK hokejisti. Turnīra pirmajā dienā "Spartak" spēlēs ar HIFK, bet Igaunijas klubu izlases pretinieki būs Latvijas hokejisti. Dienu vēlāk uzvarētāji cīnīsies par pirmo vietu, bet zaudētāji - par trešo vietu.

Turnīrs Slovēnijā notiks no 14. līdz 16.decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!