Eiropas vadošajās hokeja līgās janvāra sākumā sekmīgi savos klubos nospēlējuši Oļegs Sorokins, Aleksandrs Macijevskis, kā arī citi Latvijas hokejisti, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras.
Somija

Pori "Assat", kuru pārstāv Oļegs Sorokins ar 1:8 piekāpās Helsinku "IFK" un 4:1 uzvarēja Turku "TPS". Šajā spēlē Sorokinam divas rezultatīvas piespēles. Pori klubs tabulā ieņem 8.vietu ar 54 punktiem. Mestis līgā spēlējošais uzbrucējs Viktors Bļinovs ("HC Salamat") ar 0:4 atzina Vjačeslava Fanduļa Vāsas "Sport" pārākumu. Vjačeslavam 1+1 un divas soda minūtes. Bļinovas atzīmējies arī ar 2 minūtēm. Nākošajā kārtā "Sport" tika galā ar "Kiekko Vantaa"- 3:2. Fanduļs bez punktiem palicis, bet saņēmis 2 minūtes.

Krievija

Krievijas augstākajā līgā pie regulāras spēļe prakses tiek Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs. Pēdējās četrās spēlēs Čehovas "Vitjaz" divreiz ir uzvarējis un tikpat reižu ir zaudējis. Visās četrās spēlēs Naumovs ir sargājis vārtus. Viesos apspēlēta Kirovočepeckas "Olimpija"- 2:1, 5:4, bet zaudēts Ņižņijnovgorodas "Torpedo"- 2:5 un 1:5. Starpcitu, kā ziņo Čehovas kluba mājas lapa, ir atlaists viss kluba treneru sastāvs.

Igora Bondareva pārstāvētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 3:2 un 2:0 viesos divreiz pieveica Sanktpēterburgas "Spartak". Pēdējā spēlē Bondareva rēķinā rezultatīva piespēle.

Alekseja Širokova Habarovskas "Amur" nospēlēja 0:1 un 1:0 ar Čeļabinskas "Mečel". Nākamajās divās spēļu kārtās 6:5 un 0:3 zaudēts Serovas "Metalurg" komandai. Širokovs rezultativitātes punktus nav nopelnījis.

Austrumu divīzijā "Amur" ieņem trešo vietu, savukārt Rietumu divīzijā "Torpedo" ir līderis, bet "Vitjaz" ieņem piekto vietu.

Zviedrija

Allsvenkan līgā ir sākušās spēles par iekļūšanu elites līgā. "SuperAllsvenskan" grupā Aleksandra Ņiživija "Bjorkloven" ar 3:2 pārspēja "Oskarshamn". Aleksandram vieni gūti vārti. Zaudētajā mačā pret "Leksands" (2:4) statistikas ailes uzbrucējam pa nullēm.

Aleksandra Semjonova un Grigorija Panteļejeva pārstāvētais IFK "Arboga" ir aizvadījusi 3 spēles "Allsvenskan Södra Vår". Pēdējā no tām latviešu pārstāvētais klubs ar 5:2 uzvarēja IF "Sundsvall" vienību. Mūsējie ne ar ko šajā mačā nav izcēlušies. Spēlē pret SK "Tegs" (6:1), Panteļejevam 4 punkti (2+2). Trijās spēles klubam divas uzvaras un neizšķirts.

Vācija

Aizsarga Arvīda Reķa Augsburgas "Panthers" ar 1:2 piekāpās turnīra līderiem Ķelnes "Haie". Arvīds palika uz nullēm. Pāris dienas iepriekš soda metienos tika pieveikta Diseldorfas "Metro Stars"- 5:4. Reķim viena rezultatīva piespēle. Tabulā Augsburga ir nokritusi uz 11.vietu ar 48. punktiem. Herberta Vasiļjevu trauma ir izsitusi spēlētāju aptuveni uz mēnesi. Bet viņa komanda pēdējā kārtā ar 3:4 piekāpās Berlīnes "Eisbaren". Pirmo ailīti tabulā ieņem Ķelnes komanda, bet Nirnbergas "Ice Tigers" par punktu atpaliek un atrodas 2.vietā.

Šveice

Harija Vītoliņa HC "Thurgau" uzvarēja HC "Olten" -5:3, kura atrodas tabulā vietu zemāk, bet ar tik pat punktiem, cik Vītoliņa pārstāvētajai vienībai. Zaudējums arī pret HC "Sierre"-1:2. Harijs abos mačos nav spēlējis.

Rezultatīvi NLB līgā turpina spēlēt Leonīds Tambijevs. Zaudētajā mačā pret to pašu HC "Sierre", Tambijevam 2+0 un 4 soda minūtes. Mača rezultāts 2:3. Spēlē pret GCK "Lions" (3:3), Leonīdam rezultatīva piespēle. Tiekoties latviešu pārstāvētajiem klubiem savā starpā, pārāki bija Kūres hokejisti- 8:4. Tambijevam 3+1. Abi šie klubi tabulā atrodas līdzās- attiecīgi 9.un 10.vieta.

Austrija

EHC "Superfund BW Linz", kurā spēlē aizsargs Viktors Ignatjevs, ar 3:1 pārāka izrādījās pār HC "TWK Innsbruck". Mača otrie vārti Ignatjeva kontā. 7 komandu konkurencē Linca atrodas 4.vietā ar 27 punktiem. Līderi ir Vīnes "Capitals"- 36 punkti.

Dānija

Aleksandra Macijevska Odenses "Bulldogs" piekāpās Fredrikshavnas "White hawks"-1:3. Ar 5:1 pārspēta Herningas "Blue Fox". Macijevskim 2+1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!