Foto: Publicitātes attēls
No 19. augusta līdz 1. septembrim ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts ziedot trīs dažādu ar sportu saistītu projektu atbalstīšanai. Ziedot aicina talantīgā Latvijas riteņbraucēja Dmitrija Ivanova rehabilitācijai pēc avārijas, Latvijas Florbola federācijas projektam "Florbola talantu akadēmija – ceļš uz rītdienu", kā arī Latvijas Futbola federācijas projektam "60 laimīgi bērni ar futbola bumbu un apaviem".

Ar mērķi atbalstīt Latvijas sporta organizāciju sociālos projektus, Latvijas Sporta federāciju padome starptautiskā projekta AGON ietvaros ir izveidojusi īpašu interneta platformu agonproject.eu/crowdfunding/. Šobrīd tajā ir ievietoti trīs dažādi sporta sociālie projekti, kuru realizēšana ir iespējama ar sabiedrības atbalstu.

Latvijas Riteņbraukšanas federācija aicina ziedot jaunajam šosejas riteņbraucējam Dmitrijam Ivanovam, kuram ir nepieciešams turpināt rehabilitāciju pēc 2015. gada oktobrī Garkalnē treniņa laikā piedzīvotās avārijas. Dmitrijs šobrīd ir apņēmības pilns. Pēc kājas amputācijas, pateicoties protēzei, viņš spēj pārvietoties, tomēr ir nepieciešams papildu rehabilitācijas kurss, kas uzlabotu Dmitrija pārvietošanās spējas. Kopīgais nepieciešamais ziedojuma apmērs ir 2 000 EUR.

Latvijas Florbola savienības sociālā projekta "Florbola talantu akadēmija – ceļš uz rītdienu" atbalstīšanai savāktā ziedojuma summa tiks izmantota, lai Florbola talantu akadēmijas bērniem dāvinātu pirmo florbola nūju. Florbola talantu akadēmijas nometnes notiks 2016. gada oktobrī četros Latvijas reģionu florbola centros – Kocēnos, Kuldīgā, Lielvārdē un Rīgā. Iecerēts, ka kopumā nometnēs piedalīsies vairāk nekā 100 topošo florbolistu. Kopējais nepieciešamais ziedojumu apmērs ir 2 100 EUR.

Latvijas Futbola federācijas sociālā projekta "60 laimīgi bērni ar futbola bumbu un apaviem" mērķis ir futbola bumbas un futbola apavu dāvināšana sešdesmit sociāli grūtos apstākļos nonākušajiem bērniem, lai viņi varētu piepildīt savu sapni – spēlēt futbolu. Kopējais nepieciešamais ziedojumu apmērs ir 3 000 EUR.

Atbalstīt minētos projektus ir iespējams līdz 2. septembrim, līdz, kamēr tiks savākta projektu īstenošanai nepieciešamā summa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!