Latvijas hokeja izlases pirmajā oficiālajā treniņā pirms pasaules čempionāta Somijā vakar galvenā trenera Kurta Lindtsrēma vadībā piedalījās 20 sportisti.
Latvijas izlase pirms pasaules čempionātā Rīgā aizvadīs arī četras pārbaudes spēles - 12.aprīlī un 13.aprīlī tā tiksies Somiju, 22.aprīlī Latvija uzņems Šveici, bet dienu vēlāk spēlēs ar Kanādas valstsvienību.

Pirmajā treniņā nepiedalījās viens no labākajiem aizvadītās sezonas Krievijas čempionāta vārtsargiem Sergejs Naumovs, kurš ir nedaudz saaukstējies, pavēstīja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps. Tāpat saaukstējies ir Aleksandrs Kerčs, savukārt Grigorijam Panteļejevam sāpot mugura. Nelieli savainojumi esot arī Ventam Feldmanim un Atvaram Tribuncovam.

LHF izpilddirektors Māris Baldonieks pavēstīja, ka pirms spēlēm ar Šveici un Kanādu ieradīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Našvilas "Predators" aizsargs Kārlis Skrastiņš. Neskaidrība joprojām ir par NHL kluba Karolīnas "Hurricanes" vārtsargu Artūru Irbi, kuram ir rokas savainojums. Šīs nedēļas laikā Baldonieks ir paredzējis runāt ar Irbi un tad varētu arī kļūt zināms, vai viņš varēs palīdzēt Latvijas izlasei Somijā.

Baldonieks tāpat teica, ka šonedēļ ir paredzēts sazināties ar vairākiem Ziemeļamerikas zemākajās līgās spēlējošiem hokejistiem un tad varēs konkrētāk zināt sastāvu, kas piedalīsies pirmajās pārbaudes spēlēs. LHF izpilddirektors piebilda, ka komandā otrajā spēlē ar Somiju, salīdzinot ar pirmo maču, būs izmaiņas, jo jāpārbauda vairāki hokejisti.

2003.gada pasaules čempionāts hokejā no 26.aprīļa līdz 11.maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos, Turku un Tamperē. Apakšgrupu turnīrā Latvija tiksies ar Kanādu, Zviedriju un Baltkrieviju, kura šogad izcīnīja tiesības spēlēt augstākajā divīzijā. Sacensību otrajā kārtā iekļūs apakšgrupas trīs labākās vienības, bet ceturtās vietas īpašniece cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!