Foto: F64
Latvijas jauktās stafetes komanda trešdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā izcīnīja 15.vietu pasaules čempionāta 4x100 metru kompleksajā peldējumā.

Latvijas komandas rindās startēja Kristīna Šteina, Daniils Bobrovs, Nikolajs Maskaļenko un Gabriela Ņikitina, distanci veicot četrās minūtēs un 0,70 sekundēs, kas deva 15.vietu 22 komandu konkurencē. Lai sasniegtu finālu, Latvijas vienībai vajadzēja iekļūt labāko astoņniekā jeb finišēt par teju 13 sekundēm ātrāk.

Tikmēr stafetes priekšsacīkstēs ātrāko laiku uzrādīja ASV, kas ar trim minūtēm un 40,28 sekundēm laboja pasaules rekordu. Iepriekšējais rekords, ko pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Kazaņā uzstādīja Lielbritānija, labots par 1,43 sekundēm.

Šajā čempionātā kopumā laboti jau seši pasaules rekordi.

Savukārt 200 metru kompleksajā peldējumā vīriešiem trešdien priekšsacīkstēs 30.vietā ierindojās Uvis Kalniņš, kurš finišēja ar laiku divas minūtes un 3,66 sekundes. Pusfinālu sasniedza 16 ātrākie peldētāji, kuri distanci veica vairāk nekā trīs sekundes ātrāk. Kopumā priekšsacīkstēs startēja 44 sportisti.

Visbeidzot 50 metru peldējumā uz muguras Šteina ar laiku 30,36 sekundes ieņēma 44.vietu starp 63 konkurentēm, arī nesasniedzot pusfinālu.

Pasaules čempionāts peldēšanā Budapeštā turpināsies līdz nedēļas beigām, Latviju sacensībās kopā pārstāvot septiņiem sportistiem. Latvijas sportisti izies uz starta 13 individuālajās distancēs, kā arī četros stafešu peldējumos.

Pirms diviem gadiem, kad pasaules čempionāts risinājās Kazaņā, Latvijas olimpietis Uvis Kalniņš ar jaunu Latvijas rekordu guva 17.vietu 200 metru kompleksajā distancē un palika pirmais aiz iespējas piedalīties pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!