Foto: F64
Latvijas kērlingisti Krievijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) jauktajām komandām mačā ceturtdien saspringtā cīņā cieta neveiksmi pret ASV un nesasniedza izslēgšanas turnīru.

Latvijas komanda, kurā startē Ansis Regža, Dace Regža, Aivars Gavars un Antra Zvane, savā grupu turnīra noslēdzošajā - septītajā - mačā cieta neveiksmi ar 3-5. Panākums izlasei būtu nodrošinājis vietu izslēgšanas turnīrā.

Abu vienību mačs bija ļoti saspringts, bet trešajā endā Latvija izvirzījās vadībā ar 1-0. Nākamajā endā amerikāņi panāca izlīdzinājumu, bet sestajā endā Latvija atkal ieguva vienu punktu un no jauna pārņēma vadību. Uzreiz pēc tam ASV komanda atbildēja ar diviem punktiem, taču Latvijai izšķirošajā - astotajā - endā izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo.

Līdz ar to bija nepieciešams papildu ends, kurā ar diviem punktiem izcēlās pretinieki, nodrošinot sev uzvaru. Tādējādi Latvijai bija jāsamierinās ar neveiksmi un vietu ārpus izslēgšanas turnīra.

"Laba izpildījuma kvalitāte ļāva šajā spēlē turēties vadībā. Vēl septītajā endā ar pēdējo metienu bija iespēja izsist divus ASV akmeņus, bet šoreiz nesanāca. Astotajā endā izcīnījām punktu, tomēr papildu endā amerikāņiem izdevās notīrīt sargus un ar izcilu pēdējo metienu tika izsists mūsu akmens," Latvijas Kērlinga asociācija citē komandas skipa Anša Regžas teikto.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmajā mačā, panākot uzvaru pēdējā endā, ar 4-3 pārspēja Austriju, otrajā duelī ar 11-1 pieveica Andoru, turpinājumā ar 2-7 piekāpās Kanādai, bet pirmdien spēles izskaņā ar rezultātu 9-4 izcīnīja grūtu uzvaru pār Franciju.

Savukārt piektajā mačā Latvija ar 1-8 piekāpās Dienvidkorejai, kamēr trešdien ar 10:2 pārliecinoši tika pieveikta Beļģija.

Ar četrām uzvarām septiņos mačos Latvija savā apakšgrupā ierindojās ceturtajā vietā, neiekļūstot starp izslēgšanas turnīra dalībniecēm.

Pasaules čempionātā jauktajām komandām izlases tika sadalītas piecās grupās, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs 16 labākās vienības. Pasaules čempionātā, kas norisinās otro reizi, piedalās 37 komandas, kas ir jauns šo sacensību rekords. Katrā vienībā ir pa divām dāmām un diviem kungiem.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja komanda OB/Regža, kas uzvarēja Latvijas jaukto komandu čempionātā. Komandas skips bija Ansis Regža.

Čempionāts noslēgsies sestdien.

Pērn Šveicē par pasaules čempioniem jauktajām komandām kļuva Norvēģijas kērlingisti, kas finālā uzvarēja Zviedrijas kolēģus.

Latvijas kērlingisti pērn Bernē notikušajā jaukto komandu čempionātā grupu kārtā izcīnīja četras uzvaras astoņos mačos, netiekot izslēgšanas turnīrā. Komandā startēja Aldis Abrickis, Ineta Mača, Andris Bremanis un Rasa Lubarte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!