Linda Josta ar zirgu Chambermaid uzvarējusi Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā iejādē, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Latvijas ziemas čempionāta pirmais posms iejādē notika sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā. Sacensības notika 11 shēmās atbilstoši sportistu vecuma grupām.

"Pirmās sezonas sacensības aizvadītas veiksmīgi. Diena bija tik pavasarīga, ka sportisti iesildi varēja veikt ārā, kas ļāva ietaupīt laiku," saka Latvijas Jātnieku federācijas ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska. "Taču tik un tā sacensības risinājās no rīta līdz astoņiem vakarā, kas liecina, cik mums ir daudz ir iejādnieku un iejādes zirgu, par ko liels prieks."

Sarežģītākajā šo sacensību disciplīnā, kur tika sadalītas godalgas, Mazajā balvā, – uzvarēja Linda Josta ar zirgu Chambermaid (SIA "IES"), sasniedzot rezultātu 63,68%. Otro vietu izcīnīja Kristīne Lisovska ar Chardonnay (JSK "Kriķi") – 62,68%, trešā bija Oksana Žguna ar Goldveju (JSK "Laimīgais pakavs") – 60,35%.

"Nostartēju labi, lai gan bija dažas kļūdiņas, taču vienmēr jau var izdarīt labāk," saka Mazās balvas ieguvēja Linda Josta. "Patīkami, ka uzvarēju pēc ilgākas pauzes – darba dēļ apmēram pusotru gadu nepiedalījos sacensībās, bet pēdējos pāris mēnešus atkal sāku nopietnāk gatavoties. Jāteic, ka zirgs labāk jutās uz jaunā Kleistu manēžas pamata un drošāk varējām izpildīt elementus. Jāju ar 11 gadus veco Vestfāles šķirnes ķēvīti Chambermaid, kas pieder man pašai un pati to arī trenēju. Turpmākie mērķi ir atkal nopietnāk trenēties un jau nākamajās ziemas čempionāta posma sacensībās jāt sarežģītāku shēmu – Vidējo balvu I."

Augstākai pakāpei startam Vidējā balva II ziemas sezonas sākumā bija sagatavojusies tikai viena sportiste – Terēze Rozenberga (LSVK "Harmonija"), kura ar Jurim Mežniekam piederošo trīspadsmitgadīgo Latvijas šķirnes zirgu Kivi sasniedza rezultātu 64,34%.

"Ar savu rezultātu Vidējā balvā II esmu apmierināta, taču žēl, ka nebija citu konkurentu, bet ceru, ka viņi būs nākamajā posmā," saka
Terēze Rozenberga. "Zirgs startēja ļoti labi, un jāteic, ka raksturā viņš ir ļoti centīgs, kas ir netipiski ērzelim, jo viņš domā tikai par darbu. Milzīgs prieks par rezultāta skaitlisko izteiksmi un to, ka visi trīs tiesneši deva gandrīz vienādu vērtējumu, kas liecina, ka sniegums ir stabils."

Citās shēmās uzvarēja: Shēma III – Linda Lejiete ar Rikardo (JSK "Ambers" 64,41%; Shēma II, atvērtā klase – Laima Lāce ar Dustinov V (z/s "Tīraines staļļi") 66,17%; Shēma II, amatieri – Laima Lāce ar Kolardu (z/s "Tīraines staļļi") 66,25%; Shēma I, atvērtā klase – Gundega Krīgere ar Wild Lily (SK "GKSport") 67,64%; Shēma I, amatieri – Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s "Lielceri") – 64,54%; Jaunie jātnieki – Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK "Temperaments") 61,97%; Juniori – Laura Ivanova ar Monte Cristo (JSK "Ambers") 65,39%; Bērni – Sintija Ģīle ar Gundegu (JSK "Temperaments") 63,61%; Paralimpiskā iejāde – Rihards Snikus ar Esprit (JSK "Telfas") 55,11%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!