Foto: Publicitātes foto
Latvijas karatists Nikolajs Bodrovs Malaizijā notiekošajā 7. pasaules karatē čempionātā junioriem un katediem izcīnījis sudraba medaļu junioru konkurencē svara kategorijā līdz 61 kg, informē Latvijas Karatē federācija.

Ceļā uz pusfinālu Bodrovs izcīnīja četras uzvaras, ieskaitot panākumu pret sacensību galveno favorītu. Sacensību pusfinālā Latvijas sportists cīnijās ar Turcijas pārstāvi, ļoti grūta cīņā ar rezultātu 1-1 sportisti aizvadīja arī papildcīņu, kur tiesneši atzina Bodrova pārsvaru un atdeva uzvaru viņam. Tā Nikolajs Bodrovs iekļuva finalā un šī bija otrā reize Latvijas karatē vēsturē, kad kādam no junioriem ir izdevies iekļūt WKF pasaules čempionātā finālā.

Diemžēl finālciņa Latvijas sportistam nebija veiksmīga, pēc papildlaika rezultāts bija 1-1, un tiesneši atzina Bodrova pārākumu. Nikolajs Bodrovs ieguva 2. vietu.

Latvijas sportiste Viktorija Rezajeva ("Baltijas karate klubs") aizvadīja četras cīņas, kurās izdevās pieveikt Ķīnas un Maķedonijas sportistes, bet piekāptās sacensību favorītēm francūzietei un japānietei, iegūstot 7. vietu.

Pārējie Latvijas sportisti cīņās par medaļām neiesaistijās.

Malaizijā risinājās 7. pasaules čempionātā junioriem (16-17 gadi) un kadetiem (14-15 gadi), kā ari U21 Pasaules kauss. Šogad pasaules čempionātā karatē WKF (Starptautiskā Karatē federācija) versijā piedalījas 85 valstis un vairāk kā 1400 sportisti. Katrā kategorijā drīkstēja piedalīties tikai viens pārstāvis no valsts un tikai nacionālās karatē federācijas. Latviju šai čempionātā pārstāvēja Latvijas Karatē federācija un pieci sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!