Latvijas karatisti no Budapeštas "Open" turnīra, kurā sacentās vairāk kā 800 sportisti no 24 valstīm, pārveduši 12 medaļas, no kurām četras - zelta, informē Latvijas Karate federācija (LKF).

Latviju Budapeštā pārstāvēja 16 sportistu komanda no "Baltijas karate kluba", un Latvijas komnandai šis turnīrs bija galvenā spēku pārbaude pirms Latvijas "Grand Prix", kas notiks 25.septembri "Arēnā Rīga" un pirms pasaules junioru un kadetu čempionāta, kas oktobra vidū risināsies Malaizijā.

Zelta medaļas Budapeštā izcīnīja Ruslans Sadikovs kategorijā kumite vīriešiem svara kategorijā līdz 84 kg, Viktorija Rezajeva U21 kategorijā (līdz 61 kg), Dāvis Spriņģis kategorijā U21 virs 78 kg un Patrīcija Mierkalne kategorijā kata 12-13 gadu vecuma grupā.

Trīs no šiem sporistiem ieguva divas medaļas turnīrā - Rezajeva zeltam pievienja arī bronzas godalgu kategorijā Juniores līdz 59 kg, Dāvis Spriņģis ierindojās trešajā vietā arī kategorijā juniori virs 76 kg, bet Patrīcijai Mierkalnei arī bronza kategorijā meitenes 14-15 gadi.

Vēl Latvijas komandā bronzas godalgas izcīnīja Kalvis Kalniņš kategorijās U21 līdz 68 kg un kategorijā vīrieši līdz 67 kg, Nikolajs Bodrovs kategorijā juniori līdz 61 kg, Marija Agafonova kategorijā kata 14-15 gadu vecuma grupā, Dens Sadikovs kategorij;a zēni 12-13 gadi virs 52 kg un deviņus gadus vecais Ulvis Gavarins kategorijā līdz 34 kg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!