Foto: Publicitātes foto

Latvijas karatists Kalvis Kalniņš izcīnījis sudraba medaļu Starptautiskās Karatē federācijas (WKF) premjerlīgas posmā, kas notika Turcijā, Stambulā, informē Latvijas Karatē federācija.

Stambulā notika viens no spēcīgākajiem WKF karatē premjerlīgas posmiem, kurā piedalījās vairāk kā 600 dalībnieki no 40 valstīm. Latviju un Latvijas karatē federāciju šajā turnīrā pārstēvēja trīs "Baltijas karatē kluba" sportisti - Patrīcija Mierkalne, Viktorija Rezajeva un Kalvis Kalniņš ar izlases treneri Maksimu Ivančikovu.

Kategorijā līdz 60 kg Kalvis Kalniņš aizvadīja piecas cīņas, kurās uzvarēja Ķīnas karatistu, divus sportistus no Itālijas un Turcijas. Fināla Kalvim stājās pretī Irānas sportists. Ļoti sīvā un saspringtā četru minūšu cīņā, rezultāts beidzās ar 10-13 Irānas sportista labā.

"Istanbul Open" kadetu Kata (formālie vingrinājumi) sacensībās piedalījās Patrīcija Mierkalne, kurai pēc aizvadītām vairākām nometnēm vasaras periodā, šīs bija pirmās sacensības pirms pasaules čempionāta, kas notiks Spānija novembrī. Patrīcijai izdevās uzvarēt trīs pretinieces, un tikai vienai piekāpties. Rezultātā Patrīcija savā vecuma grupā ieguva 3. vietu.

Viktorija Rezajeva piekāpās jau pirmajā kārtā Turcijas sportistei un cīņā par medaļām neiesaistījās.

Ļoti nozīmīgs un svarīgs starts Kalvim Kalniņam gaidāms "World Combat Games", kas ir cīņu sporta veidu Olimpiāde, kas notiks oktobra beigās Sanktpēterburgā. Šis ir nozīmīgs pāsākums, kur cīnīsies astoņi labākie savas svara kategorijas un cīņu paveida (MMA, kikbokss, bokss, teikvondo, sambo, džudo u.c.) pārstāvji. Kalvis Kalniņš ir vienīgais Latvijas sportists, kurš piedalīsies šāgada spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!