Latvijas karogu XVIII Vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 13.augustā Atēnu olimpiskajā stadionā nesīs šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, vēsta laikraksts "Diena".
Latvijas olimpiskās komandas sportistu aptaujā Vasiļevskis ieguva 12 balsis, bet desmit - komandas vecākais olimpietis, šāvējs Afanasijs Kuzmins. Trešā sportistu aptaujā bijusi burātāja Vita Matīse.

"Es savu balsi atdevu par šāvēju Afanasiju Kuzminu, bet, protams, esmu priecīgs, ka pārējie izvēlējās mani," laikraksts citē Vasiļevski. "Kas būs jādara, nezinu. Bet ceru, ka aizbraukšu uz Atēnām un tad gan jau kāds izstāstīs."

Kā vēsta "Diena", sākotnēji par karognesēju esot izvēlēts džudists Vsevolods Zeļonijs, taču viņš pats atteicies no šī goda.

"Divas lietas šajā reizē savienot nav iespējams. Piektdien ir atklāšanas parāde, bet pirmdien man ir olimpiskais starts," atteikšanos skaidro Zeļonijs. "Atklāšanas pasākums parasti ir visai nogurdinošs un tāpēc šoreiz tajā nemaz nepiedalīšos, bet visu uzmanību koncentrēšu, lai labāk sagatavotos sacensībām. Pēc tām Latvijas karogu esmu gatavs nest vai katru dienu."

2004.gada Vasaras olimpiskās spēles Atēnās tiks atklātas 13.augustā un risināsies divas nedēļas - līdz 29.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!