Foto: Itar-Tass/Scanpix
Jau kārtējos zaudējumus Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta A divīzijas turnīra spēlēs otrdien cieta Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases.

Sacensību sestajā cīņā Latvijas vīri ar 6-8 piekāpās Dānijai, kas līdz šim turnīrā bija sacentusies bez uzvarām.

Vēl pēc septītā enda rezultāts bija neizšķirts 5-5, bet par izšķirošo kļuva devītais ends, kurā pretinieki Latvijai "atņēma" divus punktus.

Vēlāk otrdien Latvijas izlase atzina arī šajā turnīrā spēcīgās Itālijas pārākumu, piekāpjoties ar 2-8.

Pirmajos piecos endos latvieši palika bez gūtiem punktiem, nonākot pārliecinošos iedzinējos ar 0-6, lai arī trīs no šiem endiem noslēdzās bez izcīnītiem punktiem. Nākamajos divos endos Latvijas komanda atguva pa vienam punktam, bet astotajā endā zaudēja vēl divus punktus, cīņai noslēdzoties.

Ar vienu uzvaru septiņās spēlēs Latvijas komanda tagad ieņem turnīra pēdējo, desmito, vietu. Viens panākums sešās cīņās ir Dānijai.

Kā ziņots, pirmajos divos Eiropas čempionāta mačos sestdien Latvija sākotnēji ar rezultātu 2-6 atzina Čehijas pārākumu, bet pēc tam pārliecinoši ar 2-8 zaudēja Vācijai. Svētdien sekoja trešais zaudējums ar 5-7 pret Zviedriju, vēlāk tika gūta pirmā uzvara, ar 8-6 pārspējot Skotiju, bet pirmdien ar 5-8 tika zaudēts zvaigžņotajai Norvēģijai.

Čempionāta turpinājumā latviešiem trešdien gaidāmas cīņas pret Šveici un Krieviju.

Tikmēr Latvijas sieviešu kērlinga izlase savā pirmajā otrdienas mačā sīvā duelī ar 5-7 piekāpās Zviedrijai.

Pēc trim endiem zviedrietes atradās vadībā ar 3-1, taču nākamajā endā Latvija rezultātu izlīdzināja un piektajā endā jau izvirzījās vadībā ar 4-3. Mača turpinājums gan Latvijas kērlingistēm vairs nebija tik veiksmīgs, cīņas izskaņā ciešot jau kārtējo zaudējumu šajā turnīrā.

Otrdien Latvijas sieviešu kērlinga izlase tiksies arī ar Šveici. Pēc tam trešdien paredzēta spēle pret Igauniju, bet ceturtdien - pret Vāciju.

Ar vienu uzvaru sešās spēlēs Latvijas sieviešu izlase pašlaik ieņem dalītu astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvija sestdien ar 5-4 pieveica Čehiju, bet svētdien sekoja zaudējums pret Skotiju ar 5-10 un neveiksme pret Somiju ar 6-10. Savukārt pirmdien vispirms tika piedzīvots zaudējums 2-10 pret Krieviju, bet pēc tam latvietes nenoturēja vadību un ar 4-8 piekāpās Dānijai.

Gan vīriešu, gan sieviešu izlases no Latvijas vienlaicīgi Eiropas čempionāta A divīzijā startē otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā abām izlasēm izdevās izcīnīt līdz šim augstākās vietas - sievietes finišēja septītās, bet vīrieši bija astotie.

Čempionāts ilgs līdz sestdienai, komandām aizvadot viena apļa turnīru. Četras labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, bet divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas startēt B divīzijā.

Eiropas čempionāts vienlaicīgi ir arī atlases sacensības uz pasaules čempionātu, kuram kvalificēsies septiņas spēcīgākās A divīzijas komandas, savukārt astotās vietas ieguvēji sacentīsies ar B divīzijas uzvarētājiem par astoto ceļazīmi.

Šis bija pirmais gads, kad Latvijas sieviešu kērlinga izlase startam Eiropas čempionātā tika noskaidrota speciāli rīkotā kvalifikācijas turnīrā. Līdz šim Latvijas čempionāta uzvarētājas izcīnīja tiesības piedalīties Eiropas čempionātā sievietēm, bet šogad komandās bija notikusi virkne sastāva izmaiņu.

Latvijas dāmu izlase pērnajā Eiropas čempionātā izcīnīja ceļazīmi uz šīgada pasaules čempionātu, kur pavisam atšķirīgā sastāvā no šoreiz Eiropas čempionātā startējošā guva tikai vienu panākumu un ierindojās pēdējā vietā starp 12 valstsvienībām.

Latvijas vīriešu kērlinga izlases sastāvs - Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Jānis Klīve.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs - Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Rudzīte, Daina Barone, Rasa Brūna, Līga Avena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!