Foto: Itar-Tass/Scanpix
Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien cieta neveiksmes Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta A divīzijas turnīra otrajā un trešajā mačā.

Dienas ievadā Latvijas sportistes ar rezultātu 5-10 piekāpās Skotijai.
Pēc piektā enda Latvija pietuvojās līdz 4-5 un arī pēc astotā zaudēja vien ar 5-7, tomēr devītajā endā skotietes guva trīs punktus, pieliekot cīņai punktu.

Savukārt vakarā ar 6-10 tika zaudēts arī Somijai. Spēles trešajā endā Somija guva uzreiz četrus punktus, bet septītajā pievienoja vēl trīs, līdz ar to Latvijai iesaistīties cīņā par uzvaru neizdevās.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvija sestdien ar 5-4 pieveica Čehiju.

Pēc trim kārtām Latvijas izlasei ar vienu panākumu kopvērtējumā ir dalīta piektā vieta.

Turpinājumā Latvijas izlases dāmām pirmdien pretiniekos būs Krievija un Dānija, otrdien gaidāmi dueļi ar Zviedriju un Šveici, trešdien paredzēta spēle pret Igauniju, bet ceturtdien - pret Vāciju.

Tikmēr zaudējumu arī trešajā mačā svētdien piedzīvoja Latvijas vīriešu kērlinga izlase, kas ar 5-7 piekāpās Zviedrijai.

Otrajā un ceturtajā endā gūstot pa trim punktiem, Zviedrija ieguva drošu pārsvaru, ko Latvija atspēlēt nespēja.

Kā ziņots, pirmajos divos Eiropas čempionāta mačos sestdien Latvija sākotnēji ar rezultātu 2-6 atzina Čehijas pārākumu, bet pēc tam pārliecinoši ar 2-8 zaudēja Vācijai.

Trijās kārtās Latvijas izlase cīnās bez uzvarām, pašlaik kopvērtējumā ieņemot dalītu devīto vietu desmit vienību konkurencē.

Čempionāta turpinājumā latvieši svētdien spēkosies arī ar Skotiju, pirmdien tiksies ar Norvēģiju, otrdien pretiniekos būs Dānija un Itālija, bet trešdien gaidāmas cīņas pret Šveici un Krieviju.

Gan vīriešu, gan sieviešu izlases no Latvijas vienlaicīgi Eiropas čempionāta A divīzijā startē otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā abām izlasēm izdevās izcīnīt līdz šim augstākās vietas - sievietes finišēja septītās, bet vīrieši bija astotie.

Čempionāts ilgs līdz 29.novembrim, komandām aizvadot viena apļa turnīru. Četras labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, bet divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas startēt B divīzijā.

Eiropas čempionāts vienlaicīgi ir arī atlases sacensības uz pasaules čempionātu, kuram kvalificēsies septiņas spēcīgākās A divīzijas komandas, savukārt astotās vietas ieguvēji sacentīsies ar B divīzijas uzvarētājiem par astoto ceļazīmi.

Šis bija pirmais gads, kad Latvijas sieviešu kērlinga izlase startam Eiropas čempionātā tika noskaidrota speciāli rīkotā kvalifikācijas turnīrā. Līdz šim Latvijas čempionāta uzvarētājas izcīnīja tiesības piedalīties Eiropas čempionātā sievietēm, bet šogad komandās bija notikusi virkne sastāva izmaiņu.

Latvijas dāmu izlase pērnajā Eiropas čempionātā izcīnīja ceļazīmi uz šīgada pasaules čempionātu, kur pavisam atšķirīgā sastāvā no šoreiz Eiropas čempionātā startējošā guva tikai vienu panākumu un ierindojās pēdējā vietā starp 12 valstsvienībām.

Latvijas vīriešu kērlinga izlases sastāvs - Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Jānis Klīve.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs - Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Rudzīte, Daina Barone, Rasa Brūna, Līga Avena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!