Foto: © VANOC/COVAN
Latvijas kērlinga izlase piektdien un sestdien izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja divus zaudējumus Skotijā notiekošajā pasaules jaukto pāru čempionātā.

Turnīra otrajā mačā Latvijas izlase ar 5-10 piekāpās Kanādai, otrajā endā zaudējot iespaidīgus sešus punktus. Pēc pieciem endiem kanādieši atradās vadībā ar 10-3, bet sestajā endā atgūtie divi punkti cīņu nepagarināja.

Savukārt trešajā čempionāta spēlē Latvijas izlase tika pie savas pirmās uzvaras, kad ar 11-6 pārspēja Slovēniju. Jau pirmajā endā latvieši ieguva četrus punktus, bet pēc tam uzvaru nosargāja, lai arī pēc piektā enda rezultāts bija neizšķirts 5-5. Sestajā un astotajā endā Latvijas izlase ieguva pa trim punktiem.

Ceturtajā spēlē Latvijas vienība sestdien ar 5-9 piekāpās Kazahstānai, pirmajos divos endos nokļūstot iedzinējos ar 0-4, bet nākamajos divos trīs punktus atgūstot. Pēc tam Latvijas izlase divos endos atkal zaudēja četrus punktus, atlikušajā laikā par uzvaru vairs nespējot pacīnīties.

Kā ziņots, pirmajā čempionātā spēlē Latvijas komanda ar 4-8 piekāpās mājiniecei Skotijai.

B grupas kopvērtējumā ar vienu uzvaru četrās spēlēs Latvija ieņem septīto vietu. Turpinājumā latvieši spēlēs arī pret Brazīliju, Igauniju, Somiju un Zviedriju.

Latviju šajās sacensībās pārstāv Ansis un Dace Regžas, kuri jau divas reizes piedalījušies šāda mēroga sacensībās, ieņemot 16. un 11.vietu attiecīgi 2010. un 2012.gadā.

Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvēji aizvadīs izslēgšanas spēles, lai noteiktu atlikušās četras ceturtdaļfinālistes.

Pasaules čempionāts jauktajiem pāriem tiek aizvadīts septīto reizi. Līdz šim labākais Latvijas panākums ir septītā vieta pirmajā čempionātā 2008.gadā. Pagājušajā gadā tika ieņemta tikai 23.pozīcija.

Jaukto pāru čempionāts tiek aizvadīts pēc atšķirīgiem noteikumiem no tradicionālā kērlinga un pretendē uz iekļaušanu olimpiskajās spēlēs kā vēl viena kērlinga disciplīna. Komandā ir pa vienam pārstāvim no katra dzimuma, spēles sākumā tiek novietoti divi stacionārie akmeņi, un komandas izpilda pa pieciem metieniem katrā endā.

Paralēli Skotijā norisinās arī pasaules čempionāts veterāniem, kur piektdien Latvijas vīru izlase tika pie sava pirmā panākuma, otrajā turnīra spēlē ar 12-5 pārspējot Franciju.

Latvijas izlase atspēlējās no pirmajā endā zaudētajiem trim punktiem, nākamajos divos endos iekrājot piecus punktus un to pašu atkārtojot arī piektajā endā.

Savukārt sestdien tika gūts vēl viens panākums, kad latvieši ar 7-2 uzvarēja Slovākiju. Šeit pēc trim endiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, tomēr turpinājumā Latvijas izlase pretiniekus atstāja "uz nulles".

Kā ziņots, pirmajā turnīra spēlē Latvijas senioru izlase ar rezultātu 6-7 piekāpās Norvēģijai.

Ar divām uzvarām trīs mačos Latvijas izlase A apakšgrupas kopvērtējumā ieņem dalītu ceturto vietu. Turpinājumā latvieši tiksies arī ar Kanādas, Polijas, Japānas, Vācijas un Austrijas komandām.

Divas labākās komandas no katras grupas un labākā no trešo vietu ieguvušajām komandām kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt atlikušās divas trešo vietu ieguvējas aizvadīs cīņu par pēdējo vietu ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionātā senioriem šogad piedalās 25 vīriešu komandas. Latvija līdz šim labāko rezultātu sasniegusi pagājušajā gadā, kad izcīnīja 12.vietu.

Latvijas senioru izlases sastāvs: Pēteris Šveisbergs, Jānis Rēdlihs, Ivars Černajs, Aivars Purmalis, Aivars Gulbis, treneris Ansis Regža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!