Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vīriešu komanda hokejā uz skrituļslidām (inline) pirmdien guva graujošu panākumu arī Somijā notiekošā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīra otrajā spēlē.

Latvijas komanda ar rezultātu 18:1 (5:0, 6:0, 5:0, 2:1) sagrāva Bulgāriju, kas vienīgos vārtus guva, kad pretinieki jau bija iemetuši 16.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Tomass Zeile. Tāpat pa sešiem rezultativitātes punktiem nopelnīja arī Artjoms Ogorodņikovs un Aleksandrs Galkins, kuri guva attiecīgi trīs un vienus vārtus.

Ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Kerčs juniors, bet divus vārtus un divas rezultatīvas piespēles guva Roberts Lipsbergs un Artūrs Batraks. Savukārt pa vienai ripai pievienoja Rūdolfs Maslovskis, Rustams Begovs, Viesturs Cimermanis un Miks Lipsbergs.

Kaut vienu rezultativitātes punktu guva visi 13 Latvijas izlases laukuma spēlētāji.

Kā zināms, savā pirmajā mačā Latvija svētdien ar 12:0 sagrāva Austriju.

Pirmajos divos mačos Latvijas izlasē visrezultatīvāk darbojies Galkins, kurš izcēlies ar vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Zeile jau iemetis piecus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles.

Apakšgrupu turnīra noslēgumā Oļega Sorokina trenētā Latvijas izlase otrdien spēkosies ar Lielbritāniju, kas savā pirmajā mačā Bulgāriju sagrāva ar 16:1, bet pēc tam gaidāmas izslēgšanas cīņas.

Pērn Latvijas izlase IIHF pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu pirmajā divīzijā, duelī par trešo vietu ar 3:4 piekāpjoties Horvātijai.

Kā zināms, pagājušajā mēnesī Argentīnā notika arī Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) pasaules čempionāts, kurā Latvijas izlase guva ceturto vietu. Zīmīgi, ka vairāki hokejisti iekļuvuši abu izlašu sastāvos.

IIHF pasaules čempionāti notiek kopš 1996.gada un šajā laikā augstākajā divīzijā pie 14 medaļām tikusi ASV - sešiem zeltiem, četriem sudrabiem un četrām bronzām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!