Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vīriešu lakrosa izlase Ungārijā notiekošajā Eiropas čempionātā neiekļuva ceturtdaļfinālā un turnīra turpinājumā spēlēs par devīto vietu.

Latvijas izlasei, kura apakšgrupu turnīru noslēdza jau pirmdien, svarīgā cīņā ar 3:8 (1:2, 0:2, 1:3, 1:1) zaudējot Vācijai, vēl saglabāja teorētiskas izredzes tikt astoņu labāko komandu skaitā, taču tad bija nepieciešams, lai otrdien labvēlīgi beigtos Vācijas un Čehijas izlašu spēle. Tomēr tajā ar 9:7 (3:2, 2:4, 2:0, 2:1) uzvarēja Vācija, kas nozīmē, ka Latvijas izlase A apakšgrupā ieņēma trešo vietu, bet ceturtdaļfinālā tika grupas divas labākās komandas - Anglija un Vācija.

A apakšgrupas noslēgumā piecas uzvaras piecos mačos izcīnīja Anglija, Vācija tika pie četrām, Latvija trīs uzvarām, kamēr Čehijai bija divas, Ungārijai viena uzvarēta spēle, bet Itālija visos piecos mačos zaudēja.

Eiropas čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 12:6 pārspēja Čehiju, bet otrajā spēlē piedzīvoja cienīgu zaudējumu 10:13 kontinenta astoņkārtējai čempionei Anglijai.

Tikmēr sestdien Latvijas izlase ar 15:2 pārliecinoši pārspēja turnīra saimnieci Ungāriju, bet svētdien ar 18:3 sagrāva Itāliju, kam sekoja neveiksme Vācijai.

Turnīrā startē 24 komandas, kas priekšsacīkstēs ir sadalītas četrās apakšgrupās. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, savukārt trešo un ceturto vietu ieguvējas aizvadīs cīņas par devīto līdz 16.vietu, kamēr vājākās komandas cīnīsies par zemākajām vietām.

Latvijas izlase trešdien cīņā par 9. līdz 16.vietu tiksies ar Beļģiju vai Spāniju, šai komandai noskaidrojoties vēlāk otrdien.

2014.gadā Latvijas vīriešu lakrosa izlase ieņēma 19.vietu pasaules čempionātā ASV. Savukārt 2012.gada Eiropas čempionātā Latvijas izlase nespēlēja, 2004.gadā palika pēdējā, 12., vietā, bet 2008.gadā ieņēma 11.vietu 18 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!