Nedēļas nogalē pilnā sparā noritēja cīņas Eiropas nacionālajos čempionātos, kuros rezultativitātes punktus guvuši arī Latvijas hokejisti. Īpaši, gūstot trīs punktus spēlē, izcēlušies Leonīds Tambijevs un Kaspars Astašenko.
Somija

Trīs zaudējumus SM līgā aizvadītajās kārtās cieta Oļega Sorokina Pori "Assat". Vispirms "Assat" ar 0:3 cieta zaudējumu pret "Blues" (Sorokins ne ar ko neizcēlās), savukārt nākošajā kārtā Pori klubs zaudēja arī "Jokerit" ar 3:6 (Sorokinam šajā spēlē 2 min. noraidījums). Pēdējā spēlē "Assat" 2:4 zaudēja Tamperes "Tappara".

Viktors Bļinovs izdarījis divas rezultatīvas piespēles Somijas Mestis līgas mačā starp "Salamat" un "Tuto" (4:4).

Divas pārliecinošas uzvaras izcīnijis Vjačeslava Fanduļa klubs Vāsas "Sport", kas vispirms ar 5:0 sagrāva "KooKoo", bet pēc tam ar 4:0 arī "Jokipojot". Fanduļam otrajā spēlē vieni gūti vārti.

Fanduļs ar 18 (8+10) rezultativitātes punktiem atrodas 13. vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet Bļinovs ar 15 (8+7) punktiem ir 18. vietā.

Vācija

Vācijas hokeja līgā (DEL) punktus turpina krāt Herberts Vasiļjevs un viņa pārstāvētā Nirnbergas "Ice Tigers", kas aizvadītās kārtas spēlēs izcīnija divas uzvaras pret Iserlēnas "Rooster" (2:1) un Berlīnes "Eisbaren" (3:2). Vasiļjevs pirmajā spēlē rezultativitātes punktus neguva, bet otrajā guva vienus vārtus un nopelnīja 4 soda minūtes.

Arī aizsarga Arvīda Reķa Augsburgas "Panther" izcīnija divas uzvaras. Vispirms ar 3:0 sausā atstāja turnīra līderus Ķelnes "Haie", bet pēc tam ar 4:1 tika pieveikta Diseldorfas "Metro Stars". Reķim pirmajā spēlē četras, bet otrajā divas soda minūtes.

Četrpadsmit komandu konkurencē ar 46 punktiem Vasiļjeva klubs ieņem otro vietu, savukārt Reķa "Panther" atrodas septītajā vietā.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Herberts Vasiļjevs ar 22 spēlēs iegūtajiem 20 (6+14) punktiem dala 10-17 vietu.

Zviedrija

Allsvenskan līgā divus zudējumus pret "Almtuna IS" ( 1:2 un 3:4) piedzīvoja Aleksandra Semjonova un Grigorija Panteļejeva pārstāvētā komanda "Arboga IK". Pirmajā spēlē zaudētājiem vienīgos vārtus guva tieši Semjonovs. Otrajā spēlē Panteļejevam vieni gūti vārti, bet Semjonovam 2 piespēles un 2 soda minūtes, kā arī spēles vērtīgākā spēlētāja tituls.

Aleksandra Ņiživija pārstāvētā "IF Björklöven" izcīnija divas uzvaras. Pret "Pitee HC" (6:2) Ņiživijam viena rezultatīva piespēle, bet pr?t "Bodens IK" (6:0) viņš ne ar ko nav izcēlies.

12 komandu konkurencē pašlaik "IF Björklöven" ar iegūtiem 45 punktiem ieņem 4. vietu, bet "Arboga IK" ar 29 punktiem ir 8. vietā.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Aleksandrs Ņiživijs ar 24 spēlēs iegūto 21 (6+14) punktu dala 16-17 vietu.

Krievija

Krievijas augstākajā līgā Igora Bondareva Ņižņijnovgorodas "Torpedo" divreiz ar 3:2 un 6:1 pārspēja Belgorodas "HK Belgorod". Bondarevam pirmajā spēlē vieni gūti vārti un 2 soda minūtes.

Arī Alekseja Širokova Habarovskas "Amur" izcīnija divas uzvaras ( 3:1 un 5:1) pret Jekaterinburgas "Dinamo-Enerģija". Pirmajā spēlē Širokovam 2 soda minūtes.

Krievijas Augstākās līgas Rietumu zonā "Torpedo" ar 24 spēlēs iegūtiem 53 punktiem atrodas 1. vietā, bet "Amur" Austrumu zonā ar 51 punktu ir trešajā vietā.

Šveice

Šveices "B" līgā savu rezultativitātes sēriju turpina EHC "Chur" uzbrucējs Leonīds Tambijevs, kurš uzvarētajā spēlē pret EHC "Olten" (11:5) izcēlās ar trijām rezultatīvām piespēlēm.

Harijs Vītoliņš ar vienu rezultatīvu piespēli palīdzēja savam klubam HC "Thurgau" ar 3:2 pieveikt HC "Forward-Morges".

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Tambijevs ar 23 spēlēs gūtiem 37(16+21) punktiem ieņem 5.vietu.

Dānija

Dānijas virslīgā savā starpā spēli aizvadīja Aleksandra Macijevska Odenses "Bulldogs" un Kaspara Astašenko Esbjergas "Oilers". Ar rezultātu 5:2 uzvarēja "Oilers". Uzvarētājiem Astašenko guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet Macijevskim vieni vārti. Nākamajā kārtā "Oilers" ar 5:2 uzvarēja "Sunderjysk" un Astašenko izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Zaudējumu šajā pašā līgā cieta Sergeja Čubara Herlevas "Eagles", kas vispirms ar 2:4 zaudēja "AaB" . Čubars ar rezultivitāti neizcēlās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!