Foto: AFP/Scanpix

Latvijas loka šāvēji ieguvuši divas ceļazīmes uz jūnijā gaidāmajām pirmajām Eiropas spēlēm, vēsta Starptautiskā Loka šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Grieķijā norisinājās noslēdzošās kvalifikācijas sacensības. Sākotnēji tika aizvadīts Eiropas "Grand Prix" seriāla pirmais etaps, kur vīru konkurencē 129.vietu ieņēma Eduards Lapsiņš, bet starp dāmām Anete Kreicberga, Elīna Lapsiņa un Rimma Matvejeva, kuras, zaudējot izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, dalīja 57.pozīciju.

Tāpat Latvijas dāmas piedalījās komandu sacensībās, paliekot pēdējā, 20.pozīcijā. Savukārt starp jauktajām komandām Lapsiņš un Kreicberga ieņēma 25.vietu, apsteidzot vien Kosovu.

Sportisti sacentās arī atsevišķās kvalifikācijas sacensībās dalībai Eiropas spēlēs, kur Lapsiņam zaudējums 1/16 finālā deva dalītu 17.vietu, bet Kreicberga iekļuva ceturtdaļfinālā, gūstot astoto vietu. Tikmēr Lapsiņa un Matvejeva dalīja devīto vietu.

Uz pirmajām Eiropas spēlēm pa trim ceļazīmēm loka šaušanā vīru konkurencē ieguvušas 13 valstis, bet dāmām - 16 izlases. Savukārt pa vienai kvotai starp vīriem guvušas 25 valstis, bet starp dāmām - 16. Latvija guvusi pa vienai ceļazīmei gan vīru, gan dāmu konkurencē.

Tāpat, pēc jaunākās pieejamās informācijas, Latvija guvusi pa vienai ceļazīmei uz Eiropas spēlēm arī badmintonā un galda tenisā.

Badmintonā Eiropas spēļu dalībnieki tika noteikti pēc 26.martā publicētā Pasaules Badmintona federācijas ranga, kurā Kristīne Šefere atrodama 186.vietā, bet ar to bija pietiekami, lai iegūtu vienu ceļazīmi uz sacensībām. Iepriekš tika pausta cerība, ka Latviju sacensībās varētu pārstāvēt arī Šeferes un Ievas Popes dubultspēļu pāris, tomēr viņām kvalificēties nav izdevies.

Kopā Eiropas spēlēs startēs pa 80 vīriešiem un 80 dāmām.

Tikmēr galda tenisā Latvijai vienīgo ceļazīmi nopelnījis Matīss Burģis, kurš arī ierindojies pietiekami augstā vietā Eiropas rangā.

Jau ziņots, ka Eiropas spēlēm kvalificējās arī karatē sportists Ruslans Sadikovs.

Pirmās Eiropas spēles norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku no šī gada 12. līdz 28.jūnijam, tajās piedalīsies vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacentīsies 20 sporta veidos. Plānots, ka Latviju pārstāvēs aptuveni 70 atlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!