Foto: F64
Latvijas modernās pieccīņas sportisti Deniss Čerkovskis un Ruslans Nakonečnijs trešdien nespēja kvalificēties Berlīnē notiekošā pasaules čempionāta finālam.

Kvalifikācijas sacensībās Čerkovskis savā grupā palika 22.vietā, bet Latviju pārstāvošais ukrainis Nakonečnijs citā grupā bija vēl par vienu pozīciju zemāk. Finālā iekļuva vien katras grupas 12 labākie sportisti.

Čerkovskis paukošanā un peldēšanā uzrādīja 24.rezultātu grupā, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā sportists bija 18.vietā, summā tiekot pie 1062 punktiem.

Tikmēr Nakonečnijs pēc paukošanas bija 25.vietā, peldēšanā uzrādīja devīto labāko rezultātu, savukārt apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš bija 21.ātrākais sportists, kas summā deva 1060 punktus.

Sieviešu konkurencē Latviju pasaules čempionāta kvalifikācijā ceturtdien pārstāvēs Jeļena Rubļevska.

Trīs labākie sportisti no pasaules čempionāta kvalificēsies nākamā gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, pirmās ceļazīmes Eiropā uz Olimpiādi tika sadalītas jūnijā, kad tās saņēma Pasaules kausa finālsacensību uzvarētāji vīriešu un sieviešu konkurencē. Tomēr īpaši svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas arī 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas pilsonis, bet zem Latvijas karoga startējošais Nakonečnijs marta otrajā pusē negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā. Tuvākajā laikā sportists vēlas iegūt Latvijas pilsonību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!