Foto: Publicitātes foto
Latvijas orientēšanās stafetes komanda izcīnījusi sesto vietu Eiropas čempionātā ar slēpēm, informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses dienests.

Latviju stafetē pārstāvēja Raivo Kivlenieks, Andris Kivlenieks un Nauris Raize. Stafete notika Eiropas čempionāta pēdējā dienā. Latvijas komanda palika aiz šī sporta veida lielvalstīm - Norvēģijas, Krievijas, Zviedrijas, Somijas un mājinieku komandas Šveices.

Pirmo etapu veica Raivo Kivlenieks, kurš stafeti nodeva 12.vietā, 3:10 minūtes aiz līderiem, Somijas 2.komandas. Otrajā etapā Andris Kivlenieks uzlaboja pozīciju par divām vietām, bet, kas vēl svarīgāk, bija priekšā abiem reālajiem konkurentiem uz pēdējām nāciju vērtējuma sešinieka vietām - Igaunijai un Čehijai. Pēdējā etapā Nauris Raize nosargāja pozīciju un Latvijas komanda finišēja kā devītā ātrākā, 9:06 minūtes aiz uzvarētājiem no Norvēģijas. Tā kā pirms Latvijas bija finišējušas vairākas valstu otrās komandas, kas netiek ieskaitītas oficiālajā vietu sadalījumā, tad Latvijas komanda apbalvošanā varēja saņemt diplomus par 6.vietu.

Dienu iepriekš vidējā distancē Eiropas čempionātā ar slēpēm R.Kivleniekam izdevās izcīnīt 19.vietu.

Kivlenieks 9,6km garo distanci veica bez kļūdām un ierindojās 19.vietā, 4:54 minūtes aiz čempiona Andreja Lamova (Krievija), sasniedzot vienu no labākajiem Latvijas rezultātiem šajā čempionātā. Andris Kivlenieks, kurš distanci arī veica bez ievērojamām kļūdām ierindojās 26.vietā (+6:35), bet Nauris Raize pieļāva vairākas nelielas kļūdas un ieņēma 38.vietu (+14:07).

Pasaules veterānu čempionātā, kas norisinājās vienlaicīgi ar Eiropas čempionātu, arī garajā distancē divas medaļas Latvijas sportistiem - Aleksandrs Zilis tika pie sudraba medaļas M35 grupā, bet Ļubova Pavļukova izcīnīja čempiones titulu W35 grupā.

Pasaules Čempionāts orientēšanās ar slēpēm no 9. līdz 15. februārim notiks Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!