Foto: Publicitātes attēli
Latvijas orientēšanās sportistiem pēc šī gada pasaules čempionāta rezultātiem nav izdevies kvalificēties 2017.gada jūlijā Polijas pilsētā Vroclavā gaidāmajām Pasaules spēlēm.

Pagājušajā nedēļā Zviedrijā notika pasaules čempionāts. Pēc šo sacensību rezultātiem labākās 13 valstis, kā arī gaidāmo sacensību mājiniece Polija kvalificējās nākamajām Pasaules spēlēm, bet Latvija palikusi kā pirmā aiz svītras.

Pasaules spēlēs katru no šīm 14 valstīm drīkstēs pārstāvēt divi vīru sportisti un divas dāmas.

Vispasaules sporta spēles notiek reizi četros gados kopš 1981.gada. Tajās sacenšas sportisti, kuru pārstāvētie sporta veidi vai disciplīnas nav iekļautas olimpisko spēļu programmā.

Pēc šī gada pasaules čempionāta rezultātiem Latvijai nav arī izdevies iegūt vienu papildu ceļazīmi uz 2017. gada meistarsacīkstēm, kas risināsies Igaunijā. Pēc pasaules ranga rezultātiem, pirmajām astoņām valstīm pasaules čempionātā var piedalīties pa trim skrējējiem vidējā un garajā distancē, bet nākamās 14 valstis uz starta izliek pa diviem skrējējiem.

Pie trešās ceļazīmēm dāmu konkurencē šajā pasaules čempionātā izdevās tikt Francijai, kas apsteidza Čehiju. Savukārt Latvija atpalika par 76 punktiem un bija tuvākā Francijas sekotāja. Salīdzinājumam - par čempionu titulu vidējā un garajā distancē var nopelnīt pa 100 punktiem, bet zelts sprinta stafetē dod 200 punktus.

Nākamā gada pasaules čempionāts risināsies Igaunijā, bet 2018. gadā pasaules labākie orientieristi mērosies spēkiem Latvijā.

Aizvadītajā pasaules čempionātā individuālajās distancēs no Latvijas sportistiem augstāko rezultātu sasniedza Inga Dambe, kura bija 19. vietā vidējā distancē. Savukārt stafetē Latvijas vīru komanda izcīnīja septīto vietu, bet dāmas finišēja astotajā pozīcijā. Sprinta stafetē jauktajām komandām Latvija bija vien 16. pozīcijā.

Individuālajā Pasaules kausa rangā, kas publicēts pēc čempionāta, pašlaik Edgars Bertuks ieņem 53. vietu starp vīriem, bet Dambe ir 58. pozīcijā dāmu konkurencē.

Bertuks 2012. gada pasaules čempionātā Šveicē kļuva par čempionu vidējā distancē, bet garajā distancē viņš izcīnīja bronzas medaļu, ko ieguva arī gadu vēlāk Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!