Sestdien Šveicē, Sanktmoricas trasē Pasaules čempionātā bobslējā divnieku ekipāžām Latvijas otrā ekipāža – Mihails Arhipovs kopā ar Intaru Dambi, pēc pirmajiem diviem braucieniem uzrādīja 10.rezultātu, braucienu veicot minūtē un 7.44 sekundēs, ziņo "www.bobslejs.lv".
Līderis pēc pirmā brauciena ir Simone Bertaco no Itālijas, kas ir neliels pārsteigums, jo sezonas laikā labākais rezultāts divniekos šai ekipāžai 6.vieta Leikplesidā un Īglsā. Itālija-1 trasi veica minūtē un 6.53 sekundēs, tuvāko sekotāju – galveno favorītu uz PČ titulu vācieti Andrē Langi – apsteidzot par 0.22 sekundēm. 3.vietu pēc pirmā brauciena ieņem mājinieks Daniels Šmids.

Patīkamu pārsteigumu sagādājusi Latvijas otrā ekipāža, kas pirmo reizi startē šādā sastāvā – M.Arhipovs un I.Dambis (ekipāžas pamatstūmējs Oskars Melbārdis guvis kājas savainojumu) uzrādīja 10.labāko rezultātu, līdera divniekam zaudējot 0.91 sekundi. Braucienu ekipāža veica ļoti labi, rupji kļūdoties tikai vienā vietā, kas pasliktināja nedaudz rezultātu trases beigās.

Jānis Miņins un Daumants Dreiškens braucienu iesāka veiksmīgi, taču jau pirms šīs trases svarīgākās un nozīmīgākās virāžas "Zirga pakavs", kuru veicot labi, strauji pieaug ātrums, pilots nedaudz kļūdījās, kas liedza labi sasniegt virāžas optimālo augstumu uz trases beigās rezultāts tikai pasliktinājās, līdz finišā tika uzrādīts tikai 17.rezultāts, līdera divniekam zaudējot 1.22 sekundes. Kaut gan paliek visai reālas iespējas pakāpties augstāk, jo līdz desmitniekam pietrūkst tikai trīs sekundes desmitdaļas un vēl jāveic trīs braucieni.

Jau otro reizi šajā sezonā kritienu piedzīvojis Matiass Hofners no Vācijas. Šoreiz startējot no otrās starta vietas, kļūdījās "Zirga pakava" virāžas izejā un nespēja savaldīt kamanas, lai tās paliktu trasē. Līdz ar piedzīvoto kritienu, Vācijas otrā ekipāža izstājusies no PČ. Tāpat čempionāts beidzies Krievijas pirmajai ekipāžai ar pilotu Jevgeņiju Popovu, kas tika diskvalificēta svara ierobežojuma pārsniegšanas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!