Čehijas pilsētā Ostravā svētdien notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās 83 pāru konkurencē Latvijas dejotāji Marts Smolko un Viktorija Puhovika iekļuva pusfinālā un ieņēma 11.vietu. Par čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva Anjelo Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, bet ceturto vietu ieguva Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova, kas pārī ar Mariusu Balanu pārstāv Vāciju, ziņo Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Ostravā bija pulcējušies 83 deju pāri no gandrīz 50 pasaules valstīm, lai cīnītos par uzvaru pasaules čempionātā LA dejās. Latviju pārstāvēja divi labākie pāri šajā deju programmā – Marts Smolko/Viktorija Puhovika un Kristaps Kalva/Lesija Bogačova. Lielākas izredzes no viņiem uz augstāku vietu bija pagājušā gada pusfinālistiem M.Smolko un V.Puhovikai, kuri uz sevi liktās cerības attaisnoja. Viņi ļoti līdzīgā cīņā otro gadu pēc kārtas spēja iekļūt pusfināla divpadsmitniekā, šoreiz ieņemot 11.vietu un sasniedzot labāko rezultātu no Baltijas valstīm. Līdz desmitniekam Martam un Viktorijai pietrūka nedaudz, bet tālāk devīto vietu ieguvušais pāris jau bija krietni priekšā mūsējiem. Otram Latvijas pārim K.Kalvai un L.Bogačovai neizdevās atkārtot pagājušajā gada rezultātu un iekļūt astotdaļfinālā jeb 48-niekā. Kristaps ar Lesiju apsteidza 26 pārus un palika šoreiz 57.vietā. Igaunijas čempioni Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova ierindojās 18.vietā, bet Lietuvas labākais pāris Jakubas Venckus un Migle Klupsaite ar iegūto 23.vietu bija ceturtdaļfināla beigās.

Finālā nekādu pārsteigumu nebija, jo sešiniekā iekļuva visi galvenie favorīti, kuri meistarības ziņā ir līmeni augstāk par pusfinālā dejojošajiem. Trešo gadu pēc kārtas par čempioniem kļuva Anjelo Langella un Kristīna Mošenska no Itālijas, pārliecinoši uzvarot visās piecās dejās. Savukārt par pārējām divām godalgām līdzvērtīgi cīnījās četri pāri, no kuriem nedaudz veiksmīgāki izrādījās Armēns Caturians un Svetlana Gudino (Krievija), kuri savā debijā pasaules čempionātā sasniedza karjeras labāko rezultātu un aprīlī kontinenta čempionātā iegūto bronzu papildināja ar sudraba medaļām. Otrās vietas ieguvējus pēdējā dejā Džaivs apsteidza un kopvērtējumā trešo vietu izcīnīja pagājušā gada vicečempioni Gabriele Gofredo un Anna Matus no Moldāvijas. Latvijas dejotāja Ņina Bezzubova un Maruiss Balans (Vācija) ieņēma ierasto ceturto vietu, kaut gan pagājušajā gadā Vācijā notikušajā pasaules čempionātā viņiem vienīgo reizi izdevās iekļūt trijniekā un kāpt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Pēc trim nedēļām 25.oktobrī Krievijas galvaspilsētā Maskavā par pasaules čempionu titulu LA dejās sacentīsies jauniešu grupas dejotāji (16-18 g.), bet 31.oktobrī Rīgā ("Arēnā Rīga") norisināsies pasaules čempionāts 10 dejās gan pieaugušajiem, gan arī jauniešu grupai, kur katru valsti pārstāvēs viens deju pāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!