Foto: Latvijas Pasts

Valsts 98. jubilejas priekšvakarā Latvijas Pasts izdevis trīs jaunas pastmarkas sērijā "Latvijas Republikai 100" - astotais šīs sērijas pastmarku izdevums veltīts sportam, uz pastmarkām attēlojot izcilus Latvijas pārstāvjus trīs sporta veidos – šķēpa mešanā, basketbolā un hokejā.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2016. gada 17. novembrī pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.8 līdz 19.

Uz jaunajām pastmarkām attēloti sportisti, kam bijusi būtiska loma Latvijas sporta vēstures veidošanā un valsts sportisko panākumu sasniegšanā - šķēpmetēji Jānis Lūsis, Inese Jaunzeme un Dainis Kūla, hokejisti Helmits Balderis, Sandis Ozoliņš, Sergejs Žoltoks, Artūrs Irbe un Kārlis Skrastiņš un basketbolisti Uļjana Semjonova un Jānis Krūmiņš.

Katrai no trim jaunajām pastmarkām ir atšķirīga nominālvērtība, un katras atsevišķās pastmarkas tirāža sasniedz 80 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Pastmarku sērijas "Latvijas Republikai 100" dizaina autore ir māksliniece Elita Viliama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!