Foto: Publicitātes foto
Latvijas peldētāji Jānis Šaltāns un Aļona Ribakova pirmdien nekvalificējās nākamajai kārtai Krievijā notiekošā pasaules čempionāta otrās dienas distancēs.

Šaltāns piedalījās 100 metru distancē peldēšanā uz muguras, kur ar laiku 56,15 sekundes ieņēma 40.vietu. Viņa uzrādītais laiks bija 3,65 sekundes lēnāks nekā kvalifikācijas uzvarētājam Mičelam Larkinam no ASV. Kopā pie rezultāta tika 67 peldētāji.

Tikmēr Ribakova 100 metru brasā palika 44.vietā 69 sportistu vidū, distanci veicot minūtē un 11,45 sekundēs. Labākā šajā distancē ar rezultātu minūte un 6,31 sekunde bija Krievijas sportiste Jūlija Jefimova.

Zīmīgi, ka no sev piederošā Latvijas rekorda Ribakova atpalika par vairāk nekā trim ar pusi sekundēm.

Pusfinālam abās distancēs varēja kvalificēties 16 ātrāko rezultātu īpašnieki.

Cits Latvijas peldētājs Nikolajs Maskaļenko svētdien ieņēma 48.vietu 100 metru brasa distances priekšsacīkstēs.

Pasaules čempionāta peldēšanas sacensībās piedalīsies 189 valstis, Latviju pārstāvot Aļonai Ribakovai, Nikolajam Maskaļenko, Daniilam Bobrovam, Jānim Šaltānam un Uvim Kalniņam.

Pasaules čempionātā ūdens sporta veidos peldēšanas sacensības norisinās speciāli konstruētos peldbaseinos Kazaņas futbola stadiona teritorijā un ilgs līdz svētdienai. Astoņu sacensību dienu laikā kopumā tiks izcīnīti 42 medaļu komplekti, bet Latvijas sportisti izies uz starta 12 individuālajās distancēs, kā arī 4x100 metru kombinētajā stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!