Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vīriešu šajā izlase piektdien Norvēģijā notiekošās šaha Olimpiādes sestajā kārtā tika pie sava ceturtā panākuma, kamēr Latvijas sieviešu izlase piedzīvoja savu otro zaudējumu.

Vīriešu komanda "Open" grupas sacensībās ar 3-1 pārspēja Turciju. Pie panākumiem tika vienības līderis Aleksejs Širovs un jaunais Toms Kantāns, bet neizšķirti cīnījās valsts čempions Igors Kovaļenko un Artūrs Neikšāns.

Kā ziņots, turnīra pirmajos divos dueļos Latvijas pārstāvji pārspēja Nikaragvu un Lietuvu, trešajā cīņā nospēlēja neizšķirti ar Kazahstānu, bet pēc tam piekāpās Anglijai. Uz uzvaru takas Latvijas vīri atgriezās piektajā kārtā, kad pārspēja Dāniju.

Tikmēr Latvijas sieviešu izlase piektdien ar 0-4 atzina Turcijas pārākumu. Neveiksmes piedzīvoja Dana Reizniece-Ozola, Laura Rogule, Ilze Bērziņa un valsts čempione Katrīna Šķiņķe.

Jau vēstīts, ka turnīru Latvijas izlase sāka ar uzvaru pār Peru, pēc tam cīnījās neizšķirti ar Uzbekistānu, trešajā kārtā zaudēja Kolumbijai, bet pēc tam pieveica Maķedoniju. Piektajā kārtā Latvijas pārstāves izrādījās pārākas par Austrāliju.

Pirms šīs kārtas Latvijas vīriešu izlase ar septiņiem punktiem kopvērtējumā ieņēma 32.vietu, bet dāmas ar tikpat punktiem bija atrodamas 30.pozīcijā.

Līdz 14.augustam visām valstīm šaha Olimpiādē paredzēts aizvadīt 11 kārtu cīņas.

Abām Latvijas šaha izlasēm izvirzīts mērķis iekļūt sacensību pirmajā desmitniekā.

Latvijas komanda lielākajā šaha notikumā pasaulē ar lielākiem un mazākiem pārtraukumiem piedalās kopš pirmās Olimpiādes, kurā 1924.gadā Parīzē Hermanis Matisons kļuva par uzvarētāju individuālajā turnīrā. Savukārt līdz šim pēdējais panākums gūts 2010.gadā, kad Bērziņa izcīnīja bronzas medaļu individuālajā vērtējumā.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija lielākos panākumus guva 1992.gadā, kad vīru komanda bija piektā, bet dāmas izcīnīja 12.vietu.

Valstu starptautiskajā sarakstā Latvijas vīrieši pašlaik ir 33., bet sievietes 28.vietā. Iepriekšējā Olimpiādē, kas pirms diviem gadiem risinājās Turcijā, sieviešu komanda ierindojās 18.vietā, bet vīru komanda ieņēma 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!