Latvijas sieviešu izlase Grieķijā notiekošajā Starptautiskās un Eiropas Handbola federāciju rīkotajā Izaicinājum kausa turnīrā izcīnīja pirmo panākumu, ar 27:23 (13:10) pieveicot Moldovas handbolistes, informē Latvijas Handbola federācija.

Latvijas izlase spēles sākumā nonāca zaudētāju lomā ar 3:6. Turpinājumā mūsu handbolistes beidzot sāka realizēt savas vārtu gūšanas iespējas un pēc Lindas Brikmanes un Elzas Seržantes precīzajiem metieniem samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 5:6. Tuvojoties puslaika beigām latvietes spēlēja vēl labāk - pēc Seržantes, Anetes Čeičas un Simonas Ārmanes metieniem 26. minūtē jau ieguvām trīs vārtu pārsvaru (10:7). Puslaiku ar filigrānu metienu noslēdza Vilma Matisāne - 13:10.

Pēc pārtraukuma Moldovas handbolistes, izmantojot mūsu kļūdas, ātri vien prata rezultāta starpību izlīdzināt (14:14). Līdzīga spēle ritēja praktiski līdz pat mača beigām. Tomēr pēdējās deviņas minūtes krietni labāka izvadīja Latvijas handbolistes, kuras ar Litu Lisovsku vārtos no 22:22 guva piecus bezatbildes vārtus un prata izcīnīt pirmo uzvaru turnīrā - 27:23.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīta Kristīne Kirejeva, kura ar sešiem precīziem metieniem bija mūsu komandas rezultatīvākā spēlētāja. Piecas reizes izcēlās Anete Čeiča, četras - Laura Ņeverovska.

Jau piektdien Latvijas sieviešu izlase aizvadīs trešo maču plkst. 15:00 pret Beļģiju, kas šodien ar 21:25 piekāpās Grieķijai. Arī šo spēli varēs vērot video tiešraidē.

Latvijas izlase ir ielozēta A apakšgrupā kopā ar Grieķijas, Moldovas un Beļģijas izlasēm, savukārt B apakšgrupā cīnīsies Bulgārija, Igaunija, Izraēla un Armēnija. Katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs pusfinālā. Čempions tiks noskaidrots 30. martā.

Kopš 2000. gada IHF/EHF "Challenge Trophy" sievietēm tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz EHF/IHF.

Latvija - Moldova 27:23 (13:10)
Latvija: Kirejeva 6, Čeiča 5, Ņeverovska 4, Seržante 3, Matisāne 2, Brikmane 2/2, Ārmane, Oļipova, Ozoliņa, Rozenfelde un Šļubčenko 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!