Foto: Publicitātes foto
Latvijas sporta deju pāris Marts Puniņš un Dana Jākobsone Kanādas pilsētā Vankūverā notikušajā Pasaules kausā 10 deju programmā (Standartdejas (ST) + Latīņamerikas (LA) dejas) 20 pāru konkurencē izcīnīja 3.vietu, atkārtojot 2012.gada panākumu. Tikmēr turpat pasaules čempionātā U21 grupā ST dejās finālā iekļuva un 5.vietu no 27 pāriem ieguva Kirils Rasimjonoks un Varvara Žiguļskaja, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Nedēļas nogalē sporta deju pasaules uzmanība galvenokārt bija pievērsta Vankūverai, kur starptautisko sporta deju sacensību "Snowball classics 2015" ietvaros tika organizētas uzreiz divas nozīmīgas sacensības – Pasaules kauss 10 dejās un pasaules čempionāts ST dejās U21 grupai (1995.-1999. dzimšanas gads). Pazīstamā Ziemas Olimpisko spēļu mājvieta izrādījās ļoti veiksmīga Latvijas sporta deju pāriem, jo abās lielā mēroga sacensībās viņi sasniedza finālus, turklāt izcīnot arī vienu godalgotu vietu.

Pasaules kauss ir sacensības, kas tiek rīkotas papildus pasaules čempionātam un, kaut arī dalībnieku sastāva ziņā tās nav tik spēcīgas kā čempionāts, tomēr ir gana svarīgs notikums. Ņemot vērā startējušos deju pārus, Martam Puniņam un Danai Jākobsonei vajadzēja droši iekļūt fināla sešiniekā, ko viņi arī paveica. Latvijas šī gada vicečempioni un Eiropas čempionāta 10.vietas ieguvēji uzrādīja trešo rezultātu ST dejās un ceturto LA dejās un izcīnīja trešo vietu, aiz sevis atstājot pasaules čempionāta ceturtdaļfinālistus no Itālijas, kuri mūsējiem bija priekšā LA dejās. Starp citu, šādu rezultātu – trešo vietu – Koknesē dzimušie un augušie Marts un Dana sasniedza arī pasaules kausā 2012.gadā Maskavā.

Saviem konkurentiem piekāpjoties tikai Rumbā un Lēnajā valsī, uzvaru svinēja pasaules čempionāta sestais pāris Antons Beļajevs un Antoaneta Popova no Kanādas, bet Krievijas čempionāta trešās vietas ieguvēji Iļja Mazurovs un Vaseļina Belomestnova ierindojās otrajā vietā.

Pasaules čempionātā U21 vecuma dejotājiem ST dejās Latviju pārstāvēja divi pāri – Kirils Rasimjonoks/Varvara Žiguļskaja un Nikolass Ballasters/ Anna Andreičuka. Pēc ceturtdaļfināla kārtas, kurā viņi uzrādīja 6.rezultātu, lielākas izredzes uz finālu bija Nikolasam ar Annu, bet pusfinālā tomēr viņi palika 10.vietā. Tikmēr Kirils ar Varvaru kā pēdējie divpadsmitie iekļuva pusfinālā, taču tālāk vairāku pāru ļoti līdzīgā cīņā viņi spēja sasniegt finālu, kur, apsteidzot Dānijas septīto pāri, izcīnīja 5.vietu. Tas Latvijas čempionāta 1.vietas ieguvējiem šajā grupā un pusfinālistiem pieaugušo grupā K.Rasimjonokam un V.Žiguļskajai ir labākais panākums karjerā. Kopš 2012.gada, kad sāka rīkot pasaules čempionātus U21 grupai, nevienam no mūsējiem nebija izdevies iekļūt finālā, tiesa, pirmajos gados bija lielāka konkurence, jo čempionāti notika daudz tuvāk – tepat Eiropā.

Lielisks panākumu guva arī mūsu ziemeļu kaimiņi. Zelta medaļas izcīnīja Igaunijas labākais pāris Madis Abels un Aleksandra Galkina, bet sudraba godalgas tika lietuviešiem Viļiusam Jakam un Gabrielei Širiunaitei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!